Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Als wij een goede dag hebben, hebben we een hele goede kans om te winnen'

22 oktober 2018 15:37

Erik ten Hag was het tijdens de persconferentie van maandagmiddag niet eens met de opmerking dat Ajax beter is dan Benfica. "Ik denk dat het gelijkwaardig is, dat het fifty-fifty is. Als wij een goede dag hebben, hebben we een hele goede kans om te winnen", aldus de trainer van Ajax. "Benfica is gewoon een uitstekend team. Ze hebben veel routine en zijn sluw. Ik verwacht ze aanvallend, maar ze kunnen even goed een andere stijl aannemen. Ze kunnen heel goed vanuit de counter spelen en kunnen heel variabel spelen."

Dusan Tadic opnieuw in de spits, zoals tegen Bayern München, zou voor Ten Hag een optie zijn. "Het zou zeker ook voor zo'n wedstrijd iets kunnen zijn. We kunnen daarmee een overtal maken op het middenveld", zo gaf hij aan. "Het kan om te beginnen zijn of een variant gedurende de wedstrijd. Het is een kwestie van de wedstrijd lezen. Maar wij hebben ook twee goede centrumspitsen. Uiteindelijk gaat het om het beste team en om het beste resultaat te halen. Iedereen moet zich daar ondergeschikt aan maken."

Ten Hag beseft dat de wedstrijd tegen Benfica een sleutelwedstrijd is. "Je moet je thuiswedstrijden winnen en daar gaan wij voor. Maar als aan het eind blijkt dat een gelijkspel het maximaal haalbare is, moet je dat ook omarmen", zei hij daarover. "Dat is nog steeds goed. We zullen voor winnen gaan. Als we winnen staan we er heel goed voor, maar er dan nog zeker niks beslist."




Tags

hag benfica bayern centrumspitsen counter gelijkwaardig kwestie omarmen overtal routine sleutelwedstrijd sluw stijl tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper