Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Ajax was gewoon heel goed in München. Punt'

22 oktober 2018 08:43 - Algemeen Dagblad

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem vol lof over Ajax. "De afgelopen jaren hebben we allemaal geklaagd dat de Nederlandse clubs niets meer voorstellen in Europa. Nou, Ajax doet het gewoon heel goed. Daar moeten we helemaal geen mitsen of maren bij zoeken", aldus Van Hanegem. "Toen Ajax in München tegen Bayern hartstikke goed speelde, hoorde je na afloop: ja maar Bayern is helemaal de weg kwijt. Daar kan ik dus niks mee. Ajax was gewoon heel goed. Punt."

Van Hanegem kijkt dan ook uit naar de wedstrijd tegen Benfica. "Vergis je niet, dat is nog altijd een heel vervelende ploeg hoor. Sowieso zijn die Portugezen altijd nare gasten om tegen te spelen. Overtredingen maken, zuigen, zaniken", zo geeft hij aan. "jax moet vooral niet meegaan in de fysieke en mentale strijd die die gasten altijd met je willen aangaan. Nee, voetballend is Ajax echt beter. Op die manier moeten ze Benfica bestrijden."

De Kromme geeft aan dat hij bij Ajax het meeste geniet van Hakim Ziyech. "Dat is écht een grote speler. Zoals nu op rechts komt hij het allerbeste tot zijn recht", zegt hij daarover. "En dan moet Dusan Tadic gewoon op links spelen. Niet in het centrum, dan wordt het veel te druk en wordt het voor hun ploeggenoten lastig om de beste spelers van de ploeg te bereiken."

Als Feyenoorder houdt Van Hanegem dan ook zijn hart vast voor de wedstrijd van zondag. "Daar kan Feyenoord zomaar een draai om de oren krijgen. En Feyenoord hoeft echt niet te denken dat het een voordeel is dat Ajax eerst nog een wedstrijd in de Champions League speelt", aldus de voormalig international. "Als je in vorm bent is het toch juist heerlijk om zoveel wedstrijden te spelen? Dan hoor ik mensen zeggen: ja, maar we staan maar twee puntjes achter op Ajax. Kom op zeg. Laten we alsjeblieft reëel zijn. Het verschil is gewoon pijnlijk groot."




Tags

hanegem bayern benfica feyenoord column geklaagd geniet jax maren meegaan mitsen overtredingen tadic vergis zaniken ziyech zuigen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Eerste keer dat ik Willem iets zinnigs hoor uitkramen, er is nog hoop.
+4/-0

5 jaar geleden
Heb hem wel vaker goede dingen zien zeggen over Ajax de laatste maanden.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal