Ajax overklast sc Heerenveen op bezoek in Friesland

20 oktober 2018 22:33

Ajax heeft op bezoek in Friesland een ruime overwinning weten te boeken. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-4 veel te sterk voor sc Heerenveen. Voor rust zorgden Lasse Schöne en Hakim Ziyech met schitterende doelpunten voor de 0-2 ruststand. Na rust maakte Dusan Tadic vanaf de strafschopstip 0-3 en wist ook Kasper Dolberg nog te scoren.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd. Na drie minuten kwam het al op voorsprong nadat Lasse Schöne vanaf bij dertig meter de bal snoeihard in de kruising schoot en daarmee voor de 0-1 zorgde. De ploeg van Erik ten Hag was in het begin van de wedstrijd veel te sterk voor de Friesen en leek af te stevenen op een snelle beslissing van de wedstrijd.

Heerenveen kreeg echter steeds meer grip op de wedstrijd, terwijl Ajax steeds slordiger begon te worden. De thuisploeg kwam ook enkele malen dicht bij een treffer, maar vond steeds André Onana in de weg. Het was aan de international van Kameroen te danken dat Ajax de voorsprong wist vast te houden.

Vlak voor rust volgde eigenlijk vanuit het niets de 0-2. Een hoekschop belandde voor de voeten van Frenkie de Jong, die op de rand van de zestien meter stond. Zijn knappe inzet kon door Warner Hahn nog gekeerd worden, maar Hakim Ziyech schoot de rebound vervolgens knap in de verre hoek.

Het duel leek vervolgens vlak na rust definitief beslist te worden. Kasper Dolberg kreeg in het strafschopgebied een schouderduw en ging tegen het gras. Ajax leek daar goed weg te komen, omdat scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een strafschop. Ook nadat de VAR de situatie bekeken had, bleef de penalty staan en die werd door Dusan Tadic binnen geschoten.

Een paar minuten later volgde de volgende treffer. Ziyech nam de bal schitterend aan en gaf met een hakje de bal aan Rasmus Kristensen. De voorzet van de Deen werd vervolgens ingetikt door zijn landgenoot in de spits, Kasper Dolberg. Voor Ten Hag direct aanleiding om Ziyech en Dolberg te wisselen en rust te gunnen met oog op het programma van komende weken.

Ajax bleef vervolgens vol doorjagen op meer doelpunten. Het was ook meerdere keren in de buurt van een nieuwe treffer, waarbij invaller Klaas Jan Huntelaar nog het dichts bij een doelpunt kwam door de lat te raken. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de eindstand in Friesland 0-4 werd.