Transparent
Inloggen
Sluiten

Lasse Schöne: 'Iedereen weet hoe ik over Ajax denk en welk fijn gevoel de club mij geeft'

20 oktober 2018 07:41 - Algemeen Dagblad

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Lasse Schöne aan nog niet te weten hoe zijn toekomst er na dit seizoen uit zal zien. "Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, maar ik voel me mentaal en lichamelijk nog goed. Ik ben ook pas 32, hè...", zo geeft hij aan. "Maar zonder dollen: ik weet het serieus nog niet. Het hangt er ook vanaf hoe dit seizoen verder loopt. Iedereen weet hoe ik over Ajax denk en welk fijn gevoel de club mij geeft."

Een vertrek naar de Deense competitie is voor de middenvelder ook een optie. "Maar ik heb nooit gezegd: ik wil per se hier of daar spelen. Ik maak beslissingen op gevoel, dan kun je er ook nooit spijt van krijgen", aldus Schöne. "Eigenlijk ben ik de laatste jaren nooit dicht bij een overstap naar een Deense club geweest, omdat ik mijn contract hier een paar keer heb verlengd. Omdat ik hier een fijn leven heb, voel ik die drang ook niet."

De middenvelder is ook duidelijk als hem wordt gevraagd welke positie zijn voorkeur heeft. "De positie als controleur. Dat is mijn plek voor de komende jaren. Ik hoop dat ik nog een tijd meekan", zegt hij daarover. "Ik zal nooit sneller worden. Maar ik kan nog wel beter worden. Het is niet alleen kracht en snelheid. Het gaat ook om positioneren en medespelers neerzetten."

Schöne voelt niet dat hij onomstreden is bij Ajax op die positie. "Nee, dat zeker niet. En dat is maar goed ook. Zo hoort dat bij een topclub als Ajax", zo geeft hij aan. "We hebben een selectie met heel veel goede spelers. Je moet je ook nooit onomstreden voelen, omdat het dan meestal fout gaat."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Verlengen met deze man. Is inmiddels toch een echt clubicoon geworden. Tegen de verwachting van velen (incluis mijzelf) in. Kan nog makkelijk mee, zeurt nooit ook niet als hij er straks onvermijdelijk een keer naast komt te staan. Scenario zoals met Viergever die nu doodleuk de boel staat dicht te houden bij de Lampjes voorkomen.
7 maanden geleden
Lasse is een echte Ajacied en mag wat mij etret voor altijd bij onze club blijven , in welke functie dan ook maar het liefst als vrije trappen trainer.
7 maanden geleden
Een klasbak zonder kapsones. Lasse is van een aparte klasse ik hoop dat Dolberg daar een voorbeeld aan kan nemen.

Laatste nieuws