Transparent
Inloggen
Sluiten

'Manchester City heeft 70 miljoen over om Frenkie de Jong binnen te halen'

20 oktober 2018 07:27 - AD.nl

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Frenkie de Jong hoog op het wensenlijstje staat van Manchester City. De huidige kampioen van Engeland zou overwegen de middenvelder komende zomer binnen te halen en zou daarvoor rond de 70 miljoen euro over hebben.

Manager Pep Guardiola is op zoek naar een opvolger van de Braziliaan Fernandinho en de Spanjaard zou in De Jong een soortgelijke speler zien. Hij kan als een regisseur die de lijnen kan uitzetten, maar kan ook de druk op de defensie kan verlichten.

De Engelse topclub wil vooralsnog niets overhaasten, maar volgens het AD kan dat veranderen indien Barcelona, Real Madrid en Tottenham Hotspur, die ook worden gelinkt aan De Jong, actief gaan proberen om hem vast te leggen.

Afgelopen zomer probeerde Manchester City al om Jorginho te halen. De in Brazilië geboren middenvelder koos echter voor Chelsea. Door de ontwikkeling van De Jong wordt hij nu gezien als een ideaal alternatief.

Meer op AD.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Word moe van dit soort berichtgeving op basis van geruchten, er zijn sinds deze zomer er al ruim vijftig van verschenen in de sportmedia. Waarom doet Ajax Supporters hier aan mee?
7 maanden geleden
Inderdaad om moe van te worden... Uiteindelijk moet je niet gek opkijken als we er veel minder voor krijgen. Zie bijvoorbeeld met Kluivert... Enfin, eerst dit seizoen maar eens volmaken zou ik zeggen.
 
7 maanden geleden
Kluivert had een aflopend contract (medio 2019). Dat is dus een zwakke positie voor Ajax om in te onderhandelen.

Ajax moet alles uit de kast halen om een zo hoog mogelijk bedrag te krijgen voor De Ligt en De Jong. Je weet dat ze volgend jaar onhoudbaar zijn. Puur omdat ze nu al bewijzen op een hoger niveau te kunnen spelen. Dat ze daarna moeite zullen hebben om die plekken op te vullen is duidelijk. Je krijgt er geen spelers voor terug die even goed zijn of kunnen worden.
7 maanden geleden
Ik ben wel trots om te lezen hoe gewild onze spelers zijn en wat voor bedragen er genoemd worden. En wat Kluivert betreft, die ging voor een heel mooi bedrag gezien het feit dat ie een aflopend contract had.

We gaan volgend jaar sowieso heel wat Nederlandse transferrecords verbreken. Voor Frenkie zou het helemaal geen slechte zaak zijn om verder te groeien onder de vleugels van Guardiola.
7 maanden geleden
Barcelona schijnt 80 miljoen voor hem over te hebben dus Cities bod is niet bijzonder.
7 maanden geleden
Frenkie is natuurlijk erg gewild als speler. Maar dat de media, makelaars en supporters zich ruimschoots voor het einde van het seizoen al druk maken over de potentiële winstcijfers over de rug van de spelers doet me sterk aan koehandel denken. Wie o wie durft eens de contracten te respecteren? Het zou veel interne rust geven aan alle partijen!

Laatste nieuws