Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Nicolas Tagliafico heeft zich hier aanvallend heel goed ontwikkeld'

19 oktober 2018 13:41

Erik ten Hag was vrijdagmiddag op de persconferentie vol lof over de ontwikkeling van Nicolás Tagliafico dit jaar. "Op de beelden van hem die ik zag, zag je een vleugelverdediger die heel gecontroleerd was. Defensief heel erg sterk, goed positie kiezend. Naar voren zagen we hem eigenlijk niet zo veel", aldus de trainer van Ajax. "Bij Ajax bevestigde hij vanaf het eerste moment direct dat hij verdedigend heel stabiel was. Hij houdt altijd zijn kant goed dicht. Maar ook naar voren heeft hij een goed rendement. Daarin heeft hij zich hier heel goed ontwikkeld. Hij gaat nu zelfs scoren en ook zijn eindpass. Het is prachtig om te zien zijn ontwikkeling."

Ten Hag kreeg ook de vraag of hij aan de Argentijn merkt dat hij anders naar voetbal kijkt, omdat hij al bezig is met zijn trainersdiploma's. "Je ziet dat hij tactisch heel goed is. Hij stuurt ook mee in het elftal, dat is heel helder. Daardoor draagt hij ook bij aan een heel goed functionerende linkerflank, zowel aanvallend als verdedigend", zo gaf hij aan.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Nico is gewoon een hele goede voetballer, top aankoop (alleen jammer dat hij straks niet meer te houden is.
7 maanden geleden
Geweldige aankoop geweest. Ik vond hem meteen vanaf het begin ook aanvallend ijzersterk, kan me nog de wedstrijd tegen Feyenoord herinneren waarbij hij elke keer aan de binnenkant van de vleugelspeler opdook om gevaar te stichten.
Ik lees net dat hij er tegen Heerenveen niet bij is, zonde. Ideeën over zijn vervanging? Zal wel een Wober worden en Blind weer een linie naar achteren. Hoe is het eigenlijk met Sinkgraven? In de tijd van Bosz een beetje een back zoals Nous nu speelt op rechts. Is wellicht ook wel weer een optie straks.
7 maanden geleden
Ik vind Nico tot nu toe 1 van de grootste helden van het seizoen.
Verdedigend prima, heeft drive, durft er stevig in te gaan, ondanks zijn lengte kopsterk, technisch vaardig, combineert lekker mee, en aanvallend staat hij ook zijn mannetje. Alles wat een back nodig heeft. Nooit meer verkopen :-)

Laatste nieuws