Transparent
Inloggen
Sluiten

Jasper Cillessen: 'Matthijs de Ligt vindt Barcelona een geweldige club'

19 oktober 2018 11:45 - Sport

In gesprek met Sport geeft Jasper Cillessen aan tijdens de interlandperiode met Matthijs de Ligt gesproken te hebben over een transfer naar Barcelona. "Hij zat aan mijn tafel tijdens ieder diner, dus we hebben veel gesproken. Niet alleen over Barcelona, maar over veel dingen", aldus de doelman. "Hij vindt Barcelona een geweldige club, maar dat vindt iedereen."

Volgens Cillessen heeft De Ligt ook het niveau voor Barcelona. "Hij is ook maar 19 jaar oud", geeft hij aan. "Maar het ligt aan Marc Overmars. Hij heeft het voor het zeggen en ik weet niet wat hij wil. Ik heb ook gelezen dat De Ligt niet mag vertrekken."

Ook Frenkie de Jong wordt gelinkt aan een overstap naar Barcelona. Hij zou wellicht de opvolger van Sergio Busquets kunnen worden. "Hij is een interessante optie. Maar ook voor hem geldt: het ligt aan wat Overmars wil. Maar iedereen in Oranje zou voor Barcelona willen spelen, omdat het een van de beste teams ter wereld is", zegt de voormalig keeper van Ajax daarover.

Meer op Sport


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
De Ligt zal komende zomer helaas onhoudbaar zijn ben ik bang. Ideale scenario zou zijn als Alderweireld (aflopend contract bij Spurs) met een uitstekend contract zoals Tadic en Blind kan worden verleid tot een terugkeer. Hopen dat dat haalbaar is
 
forum-beheerder 7 maanden geleden
Dat we De Ligt dit jaar nog hebben is al een prestatie op zich...Wat betreft Alderweireld, ik las ergens dat zijn ouders hem al proberen te porren voor een terugkeer naar Ajax. Volgens hen dichter bij huis en goede ervaringen met Ajax. Of het waar is, is een tweede maar ik zou het niet erg vinden. Je houdt natuurlijk altijd liever De Ligt maar is geen optie meer.
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het ligt niet helemaal aan wat Overmars wil, maar het ligt er ook aan hoe graag Barça deze spelers wil. Zijn ze bereid een megabedrag te betalen om andere clubs af te troeven? Vooralsnog heb ik alleen maar gelezen dat ze Frenkie de Jong te duur vonden. Ik denk niet dat die jongen het erg zal vinden om voor bijvoorbeeld Manchester City te spelen als die wel bereid zijn diep in de buidel te tasten. Als jonge middenvelder is het namelijk absoluut geen straf om je onder Guardiola verder te ontwikkelen in een wereldelftal.

Verder vind ik Barça niet meer wat het is geweest. Enige reden dat ik die club nog volg is Messi.
7 maanden geleden
Dit gaat een bizarre zomer worden, met heeeeel veel centjes voor Ajax. Ik hoop wel dat er op de achtergrond hard gewerkt wordt voor een vervanger. Alderweireld zou mooi zijn.
7 maanden geleden
Als Overmars nee zegt, wordt er niet gehandeld, zover lijkt me wel duidelijk. In dat opzicht ligt het wel aan Overmars. Maar in de zomer gaat het spel op de wagen en dan is het zaak er zo veel mogelijk uit te peuteren. Alderweireld als vervanger lijkt me prima, daar kunnen jongens als Wober en Botman van Jong Ajax alleen maar van leren. Mits het waar is natuurlijk dat hij en einde contract is en graag terug wil.
7 maanden geleden
Nou Cillessen, ik vind Barca helemaal niet geweldig. Dat vind ik wel van Ajax en Ajax alleen.

Laatste nieuws