Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt over duel tegen Lukaku: 'Hoe beter de tegenstander, des te mooier'

16 oktober 2018 07:56 - Algemeen Dagblad

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Matthijs de Ligt aan uit te kijken naar de wedstrijd tegen België. De verdediger van Ajax krijgt Romelu Lukaku als directe tegenstander. "Lukaku is groot, sterk en heel snel: ik heb nog niet vaak tegen een vergelijkbaar type gespeeld", aldus De Ligt. "Dat betekent dat het maximale van me gevraagd zal worden. Ik verheug me daar op. Hoe beter de tegenstander, des te mooier."

De Ligt zorgt er voor dat hij zich altijd goed heeft voorbereid op zijn tegenstanders. "Dan kijk ik op YouTube nog extra beelden, om een zo goed mogelijk idee te krijgen van hoe een spits beweegt, positie kiest", zo geeft hij aan. "Van spitsen uit de eredivisie krijgen we beelden van de technische staf van Ajax, daar zijn meestal niet heel veel beelden van op internet te vinden. Maar bij dit soort spelers van de buitencategorie kijk ik ook altijd zelf nog even. Lewandowski en Lacazette vond ik heel goed, Lukaku hoort ook zeker tot die categorie."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Met deze mentaliteit behaal je de top Mathijs. Ga zo door! Laat Lukaku maar een poepie ruiken.
7 maanden geleden
Hopelijk herstel je je weer, afgelopen wedstrijd tegen de Duitsers was niet heel sterk, zeker de 1e helft, je haalde niet je niveau.
 
7 maanden geleden
Ach, hij is 19, je kan eens een mindere pot spelen op die leeftijd. Liever dat hij dat doet in Oranje dan bij Ajax.

Laatste nieuws