Transparent
Inloggen
Sluiten

Bart Latuheru: 'Zoals Blind vandaag speelde, is hij van grote meerwaarde voor Ajax'

8 oktober 2018 07:44

Aan het eind van de wedstrijd werd Daley Blind uitgeroepen tot Man of the Match. Iets wat volgens De Telegraaf-rapporteur Bart Latuheru terecht was. "Daley speelde een sterke wedstrijd. Het is een jongen met ervaring, die liet zien dat hij iets extra’s kan brengen", aldus Latuheru. "Blind veroverde veel ballen en zorgde daarna voor een goede voortzetting. Dat is alles wat je moet doen op zijn positie. Samen met Lasse Schöne vormde hij een sterk blok. Alle afvallende ballen waren voor Ajax, dat daarmee de slag op het middenveld won."

Volgens Latuheru is de plek van controlerende middenvelder ook de beste positie voor Blind. "Ik vind hem namelijk geen pure verdediger. Op die positie is hij soms kwetsbaar, met name tegen sterkere tegenstanders. Dat zag je bijvoorbeeld in de topper tegen PSV", zo geeft hij aan. "Maar zoals hij vandaag speelde, is hij van grote meerwaarde voor Ajax. Hij strooide met een paar prachtige passes, was bepalend en pikte zijn goaltje mee. Dat was de kers op de taart na een goede wedstrijd."

Ook Donny van de Beek maakte op de rapporteur een goede indruk. "Van de Beek is een speler met diepgang. Hij duikt veelvuldig voor de goal op en pikt geregeld zijn doelpunten mee. Net zoals Davy Klaassen dat vroeger altijd deed", zegt hij daarover. "Wanneer je met twee controleurs speelt, is het heel fijn om er ook zo’n speler bij te hebben. Hakim Ziyech en Dusan Tadic leggen de ballen vaak achter de defensie van de tegenpartij. Dan is een middenvelder met diepte zeer bruikbaar. Donny vulde die rol goed in. Ik heb hem een 6,5 gegeven."

Ten Hag heeft het wel lastig qua keuzes op moment als iedereen fit is. "Zeker wanneer Frenkie de Jong weer volledig inzetbaar is. Of dat een luxeprobleem is? Zo wil ik het eigenlijk niet noemen. In Nederland wordt daar vaak zo over gesproken, maar ik vind dat bij een topclub spelers op de bank horen te zitten die basiswaardig zijn", aldus Latuheru. "Bij de grote clubs in het buitenland is dat toch ook zo. Alleen op die manier kun je blessures en schorsingen goed opvangen. Stel dat Ziyech – die in de slotseconden naar zijn hamstring greep – de volgende wedstrijd(en) niet kan spelen. Dan is het fijn dat je daar met David Neres een uitstekende vervanger voor hebt."




Tags

latuheru blind beek rapporteur ziyech afvallende basiswaardig bruikbaar diepgang duikt goaltje hag jong kers kwetsbaar luxeprobleem match nederland neres pikte schone slotseconden taart tadic tegenpartij telegraaf topper voortzetting vormde vulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper