Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Het komt niet vaak voor dat Ajax AZ oprolt in de ArenA'

7 oktober 2018 19:19

Matthijs de Ligt kreeg in gesprek met Fox Sports de opmerking dat de wedstrijd tegen AZ leek op een oefenwedstrijd die je normaal ergens in juli speelt. "Misschien zag het er zo uit, maar wij in het veld weten wel anders. We hebben vandaag met de goede intensiteit gespeeld. Goede druk en agressief. Ik denk dat we daarom met 5-0 winnen", aldus De Ligt. "Het komt niet vaak voor dat Ajax AZ oprolt in de ArenA. Daar kunnen we heel tevreden over zijn."

Gevraagd werd aan de aanvoerder of hij verbaasd was dat het zo makkelijk ging. "Ik was niet verbaasd, want ik weet wat we kunnen. Vandaag gingen de kansen er eindelijk goed in. Ik weet dat we heel veel kwaliteit hebben. AZ is een team die ons vast wil zetten en dat ligt ons denk ik wel. We hebben genoeg kwaliteit om daar onderuit te voetballen en dan krijgen wij ook de ruimte om kansen te creëren", zo gaf hij aan. "In de eerste helft konden de kansen beter. Maar als je over de hele wedstrijd ziet hoe wij druk zetten bij balverlies, hoe we aanlopen en AZ geen tijd geven om te ademen is dat heel goed denk ik."

Voor De Ligt veranderde er niets nu hij naast Maximilian Wöber stond in plaats van Daley Blind of Frenkie de Jong. "Ik moet gewoon hetzelfde doen", zei hij daarover. "Met Wöber krijg ik misschien iets meer de ruimte om naar voren te gaan, maar verder is er niet veel verschil. Het maakt mij niet heel veel uit wie er naast me staat. Mijn taak verandert niet. Ik moet verdedigen en opbouwen."




Tags

arena oprolt wober ademen balverlies blind fox intensiteit jong maximilian opbouwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht