Transparent
Inloggen
Sluiten

Thijs Zonneveld: 'Wat Ziyech afgelopen dinsdag deed was geen voetballen. Het was toveren'

5 oktober 2018 07:12

In zijn column in het Algemeen Dagblad is Thijs Zonneveld lovend over Hakim Ziyech. "Wat Ziyech afgelopen dinsdag deed in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern was geen voetballen. Het was toveren, met zijn linkervoet als staf", aldus de columnist. "Lichaamsschijnbewegingen, panna's, steekballetjes waar je uren naar kunt kijken zonder ze te begrijpen. En alles met een achteloosheid alsof hij op een pleintje met zijn vrienden balde."

Zonneveld gaat verder: "Die ene pass, vanuit stilstand gegeven, over de breedte van het veld, was nóg mooier omdat hij wegwandelde met de allesverzengende zekerheid dat de bal op de centimeter precies zou landen waar hij dat wilde."

Toch is er nog regelmatig kritiek op de middenvelder. "Het is amper een halfjaar geleden dat hij werd uitgefloten door zijn eigen supporters. Dat hij werd geduwd door capuchontokkies die de spelersbus stonden op te wachten na een verloren wedstrijd", zo geeft Zonneveld aan. "En nog steeds. Roep op sociale media iets positiefs over Ziyech en je weet in geen tijd hoe een augurk zich voelt: kopje onder in het zuur. Want zo goed is-ie niet. Van Persies linker is mooier. Vorige week speelde hij nog als een natte krant. En eerst moet hij maar eens kampioen worden. Hij is te arrogant. Te flegmatiek. Te Marokkaans."

Zonneveld geniet vooral van het spel van Ziyech. "Er is genoeg op de voetballer Ziyech aan te merken, want er is op alle voetballers genoeg aan te merken. Maar het is een streling voor het oog om hem te zien toveren met de bal. En net zo goed om hem zichzelf uit de naad te zien spelen voor zijn elftal", zegt hij daarover. "Want ook al floten zijn eigen supporters hem uit, ook al krijgt hij van alle kanten kritiek, ook al werd hij - onbegrijpelijk genoeg - in de afgelopen winter niet opgepikt door een grote, buitenlandse club: hij staat er nog steeds. En hoe."




Tags

ziyech zonneveld toveren achteloosheid allesverzengende arrogant augurk balde bayern breedte capuchontokkies column columnist flegmatiek floten geduwd geniet halfjaar kopje lichaamsschijnbewegingen linkervoet naad natte panna persies pleintje positiefs stilstand streling uitgefloten uren wegwandelde zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos