Transparent
Inloggen
Sluiten

Noussair Mazraoui: 'Als team hebben we goed gebruik van gemaakt van hun zwaktes'

4 oktober 2018 07:14

In gesprek met De Telegraaf blikte Noussair Mazraoui terug op de winst tegen Bayern München. De rechtsback gaf eerder al aan op zoek te zijn naar zijn eerste doelpunt. "Dat heb ik niet bewust tot München bewaard. Maar dat ik het hier mócht maken, is gewoon geweldig. Ik besefte het ook niet, was met mijn hoofd echt even helemaal ergens anders", aldus Mazraoui. "Ik kreeg de bal terug van Dusan Tadic, schoot die achter Manuel Neuer. En ik wist niet wat ik deed als celebration. Ik wees omhoog en ben maar met mijn armen uit elkaar gaan staan."

Ajax profiteerde optimaal van de zwakke plekken van Bayern München. "Voor de wedstrijd zei de trainer al dat Robben en Ribery er niet van houden om terug te verdedigen. Daardoor konden we een man-meersituatie creëren. Als Nico opstoomde, bleef ik en andersom", zo gaf de rechtsback aan. "We kregen vooraf ook te horen dat hun centrale verdedigers niet lekker in hun vel zaten en niet echt zouden doordekken. Als team hebben we goed gebruik van gemaakt van hun zwaktes."

Mazraoui zag het gelijkspel niet als een pluspunt. "Uiteindelijk kun je misschien wel zeggen dat we te weinig hebben gekregen. We hebben goede kansen gehad, maar je weet dat Neuer daarzo op doel staat. Hij is een fantastische keeper en tikte twee ballen uit de kruising. Vervolgens keek hij of dat heel normaal was, alsof het hem geen moeite kostte", zei hij daarover. "Ik verwacht wel dat deze 1-1 uiteindelijk genoeg is om door te gaan. We hebben nu vier punten uit twee wedstrijden. En als we zo blijven doorspelen en in een flow komen, zou ik niet weten waarom we geen eerste of tweede worden."




Tags

mazraoui bayern neuer bewaard celebration daarzo doorspelen kruising meersituatie opstoomde pluspunt ribery robben tadic telegraaf tikte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper