Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben een uitstekende prestatie weggezet vanavond'

2 oktober 2018 23:37

Na afloop van het gelijkspel tegen Bayern München moest Erik ten Hag erkennen dat hij een dubbel gevoel had overhouden aan de wedstrijd. "Aan de ene kant ben ik heel tevreden. Aan de andere kant is het ook een beetje dubbel, omdat je hier had kunnen en moeten winnen", aldus Ten Hag in gesprek met Veronica. "We weten dat we een jonge en talentvolle ploeg hebben. We moeten nog rijper worden, maar we hebben een uitstekende prestatie weggezet vanavond. Op de beginfase na."

Ten Hag ging verder: "We waren heel moedig. We zijn continue aan het bal jagen geweest en Bayern had het daar heel moeilijk mee. Waar het kon, hebben we gevoetbald, hebben we gespeeld en hebben we ruimtes gecreëerd. Een aantal keren ook goed gecounterd. Bayern had heel veel problemen met ons spel."

Gevraagd werd of het inbrengen van Wöber en Van de Beek het gelijk bevestigde van Ten Hag. "Die jongens hebben uitstekend gefunctioneerd in het team. Maar ook de anderen. Het was vooral het collectief met een paar hele grote individuele uitblinkers. Het is gewoon jammer dat je die 1-2 niet maakt", zo gaf hij aan. "De start van de wedstrijd was onnodig. We moeten daar sneller schakelen. Zo'n tegengoal die je krijgt is vermijdbaar. Daar moeten we als ploeg nog stappen zetten. Maar met het spel en de uitvoering van de speelwijze kunnen we heel tevreden zijn. De weerbaarheid zat er vandaag in en we moesten diep gaan. Je ziet wat voor kwaliteitsspelers we hebben. Wat ze samen op de mat leggen en wat het team kan. Tot welke hoogte ze kunnen stijgen. Dat was prima om te zijn".

Ten Hag was het niet helemaal eens dat het net leek of Bayern 2 op het veld stond. "Nee, Bayern is een fantastische ploeg. Het is uitdagend om in zo'n ambiance te spelen. Mede ook door onze uitsupporters. Het uitvak hebben we de hele wedstrijd gehoord. Die steun was ook geweldig en fenomenaal. Geweldige sfeer. Dat je dan dit kunt brengen is heel goed", zei hij daarover. "Als je wil overleven in de Champions League moet je uit wat meenemen en thuis alles winnen. Dat hebben we nu gedaan. Maar ik denk dat de groei van de ploeg en de teamontwikkeling het team nog meer zelfvertrouwen gaat geven. Daar moeten we niet te veel in doorslaan, maar dit geeft wel de bevestiging aan heel veel spelers en het team wat ze kunnen."




Tags

hag bayern weggezet beek beginfase continue erkennen fenomenaal gecounterd gefunctioneerd jagen moedig teamontwikkeling uitblinkers uitsupporters uitvak uitvoering vermijdbaar veronica weerbaarheid wober

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper