Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We halen een punt, maar ik denk dat er meer had in gezeten'

2 oktober 2018 23:10

Na afloop van de wedstrijd tegen Bayern München stond Matthijs de Ligt met een dubbel gevoel Veronica te woord. "We halen een punt, maar ik denk dat er meer had in gezeten. Als je de statistieken ziet, wij hadden acht schoten op doel en zij vier. Dan denk ik dat je kansen hebt gehad om te winnen. Maar vooraf teken je voor een punt," aldus de aanvoerder van Ajax. "Behoudens de eerste tien minuten hebben we erg goed gespeeld. De eerste tien minuten durfden we niet echt te voetballen. Op een gegeven moment zie je dat de schwung er in komt."

De Ligt kreeg de opmerking dat het niet te zien was dat hij pas voor het eerst in de groepsfase van de Champions League speelde. "We hebben als team geweldig gespeeld. Stuk voor stuk hebben we uitgeblonken vanavond. Dat is gewoon geweldig. We moeten dit vast houden. Vier punten zijn mooi, maar we zijn nog helemaal nergens", zo gaf hij aan. "We gaan voor het hoogst haalbare en dat is overwinteren in de Champions League. We zijn in pot 3 gekomen, dus in principe sta je achter Benfica. Maar we hebben alle vertrouwen dat we op deze voet door moeten gaan en dan zien we wel waar het schip strand."

Tot slot kreeg de verdediger de vraag wat voor gevoel het meest bleef hangen: blijdschap met een punt of frustratie voor de gemiste overwinning. "Toch wel de blijdschap van een punt. Bayern-uit is altijd een lastige wedstrijd. We hebben kansen gehad voor een overwinning. Dat dat niet gebeurt is natuurlijk jammer, maar met een punt kun je gewoon tevreden zijn bij Bayern", zei hij daarop.




Tags

bayern blijdschap benfica durfden schwung slot strand uitgeblonken veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid boomen branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz muziek pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper