Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald de Boer: 'Je wordt altijd op een weegschaal gelegd als je een keuze maakt die niet goed uitpakt'

25 september 2018 05:46

In gesprek met De Telegraaf geeft Ronald de Boer aan het idee achter de opstelling van Ajax tegen PSV wel te begrijpen. "Het is vaak goed gegaan natuurlijk, maar Matthijs de Ligt is natuurlijk wel echt een sloper achterin, die ook nog goed kan voetballen", aldus De Boer. "Tegen AEK Athene werd hetzelfde gedaan, maar die ploeg is kwalitatief minder dan PSV. Maar achteraf is het altijd heel makkelijk om te oordelen dat deze keuze verkeerd was, dat zal Ten Hag zelf ook wel hebben gezien."

Frenkie de Jong is ook in de ogen van De Boer echter een echte middenvelder. "In de Eredivisie kan het vaak wel, centraal achterin. Maar niet internationaal. Daar zijn de spelers veel fysieker en geslepener. Dan kun je er niet mee wegkomen", zo geeft hij aan.

De opstelling van Erik ten Hag pakte echter helemaal verkeerd uit. "Hij weet als geen ander dat keuzes die verkeerd uitpakken op cruciale momenten zwaar tellen bij een club als Ajax. Je wordt altijd op een weegschaal gelegd als je een keuze maakt die niet goed uitpakt. Dat weet Ten Hag ook", zegt bij daarover. "Dat gebeurt als je bij de grootste club van Nederland zit. Misschien als je het hem nu één op één vraagt, dat hij zegt: dat ga ik de volgende keer niet doen. Tegen PSV althans."
Tags

boer hag weegschaal aek eredivisie fysieker geslepener jong kwalitatief nederland sloper telegraaf wegkomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.