Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: 'Erik ten Hag wordt slechts gedoogd, omdat de resultaten tot PSV goed waren'

24 september 2018 07:43

In de analyse na de wedstrijd tegen PSV wordt door De Telegraaf hard uitgehaald naar Erik ten Hag. Volgens het medium staat de ploeg door misperen van de trainer tegen Heracles Almelo en PSV nu op vijf punten achterstand van de koploper. "Erik ten Hag zal de Ajax-leiding de komende weken moeten overtuigen dat het wél verantwoord is om de huidige, voor bijna veertig miljoen euro vertimmerde selectie die overloopt van kwaliteit aan hem toe te vertrouwen", zo begint de analyse. "Wie de Amsterdammers net als vorig seizoen in de kampioenswedstrijd van PSV op bijna alle fronten zag worden afgetroefd, zou zeggen van niet. Op zijn minst is bijsturing vereist."

Volgens De Telegraaf begon Ten Hag net zoals tegen Heracles Almelo in de verkeerde opstelling. "Maar de Tukker stikt liever dan dat hij dat toegeeft, bleek wel na het dure puntenverlies in de eerste speelronde. Nadat Matthijs de Ligt definitief afhaakte, kon iedereen voorzien dat Luuk de Jong in het Philips Stadion hét probleem zou worden", zo wordt geschreven. "Daar Frenkie de Jong en Daley Blind tegenoverstellen, was het toppunt van naïviteit en een pijnlijk signaal voor directeur spelersbeleid Marc Overmars: de voor 7,5 miljoen euro van Rapid Wien overgenomen Max Wöber en voor 2 miljoen euro van Fortuna Sittard gekochte Perr Schuurs zijn niet goed genoeg."

Daarnaast kreeg Donny van de Beek opnieuw een klap in het gezicht bij PSV, nadat hij tegen AEK nog fantastisch was ingevallen. "Het valt nooit met honderd procent zekerheid te zeggen, maar met Van de Beek was Ajax in deze topper waarschijnlijk beter voor de dag gekomen dan met de tegenvallende Carel Eiting of de onzichtbare Lasse Schöne", aldus De Telegraaf. "Toch zei Ten Hag na afloop op de persconferentie met droge ogen het de volgende keer precies zo te doen. Alsof hij niet door heeft dat de vijf punten achterstand, die Ajax door zijn misperen tegen Heracles Almelo en PSV nu al heeft, de kansen op het kampioenschap, waar de club al vier jaar naar smacht, drastisch verkleint."

Ook de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse wordt er bij gehaald. "Het past in het beeld van de halsstarrige coach, tot wie zijn assistenten niet of nauwelijks doordringen en die voor het duel bij Vitesse langdurig door meesterscout Tonny Bruins Slot moest worden bewerkt om mét David Neres op tien te spelen. Na de klinkende zege sloeg de trainer zichzelf op de borst vanwege die tactische vondst. Voeg dat bij het feit dat hij na acht, negen maanden én een hele voorbereiding zijn spelers nog steeds niet voor zich en zijn speelwijze heeft gewonnen en dat het de vraag is of dat ooit nog gaat lukken. Ten Hag wordt slechts gedoogd, omdat de resultaten tot PSV goed waren", is De Telegraaf duidelijk in de conclusie. "Iedereen lijkt te vergeten dat de fans in april van dit jaar na PSV-Ajax de spelersbus nog opwachtten voor de slagboom van de ArenA. Nog een aantal ketsers als bij PSV zorgt er ongetwijfeld voor dat het negatieve sentiment weer terugkeert."

Volgens De Telegraaf heeft Ten Hag wel twee grote voordelen. "De Eredivisie is dit seizoen dusdanig slecht en de Ajax-selectie zó sterk dat puntenverlies een uitzondering zal zijn", zo schrijft het. "Daarnaast heeft Edwin van der Sar zijn lot aan dat van de trainer verbonden. In de polonaise die Ajax sinds de plaatsing voor de Champions League loopt, kan dit voor een nog gekleurdere evaluatie leiden."
Tags

hag telegraaf almelo gedoogd heracles beek jong misperen puntenverlies vitesse aek afhaakte arena bewerkt bijsturing blind borst bruins doordringen eiting eredivisie fortuna fronten gekleurdere gekochte halsstarrige kampioenswedstrijd ketsers klinkende lot naiviteit neres onzichtbare opwachtten overloopt overmars polonaise rapid sar schone schuurs slagboom slot smacht stikt tegenoverstellen toegeeft topper toppunt verkleint vertimmerde voeg vondst wien wober

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst