Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Je zou vermoeden dat Erik ten Hag het gewoon niet ziet'

24 september 2018 07:28

Volgens Valentijn Driessen hebben Marc Overmars en Erik ten Hag inschattingsfouten gemaakt bij de samenstelling en coaching van de selectie. "Anders had Ajax nooit met twee middenvelders Frenkie de Jong en Blind centraal in de defensie gestaan tegen de kop- en duelkracht van PSV’er De Jong en de snelheid van Hirving Lozano en Steven Bergwijn", zo geeft hij aan in zijn column in De Telegraaf. "Bij de samenstelling van de selectie is de blessure van Joël Veltman, de onervarenheid van Perr Schuurs en stagnerende ontwikkeling van Max Wöber onderschat bij Ajax."

Ten Hag maakte volgens Driessen een grote fout in zijn opstelling. "Hij weigerde zijn team aan te passen aan de specifieke offensieve kwaliteiten van PSV en betaalde daar een hoge prijs voor. Terwijl Ten Hag bij FC Utrecht gold als iemand met tactische vondsten, die sterk was in situatief coachen", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. "Hoewel hij indertijd op een bekerwedstrijd na keer op keer werd afgetroefd door Phillip Cocu, Van Bommels voorganger bij PSV. Laatst nog in april in het kampioensduel met Ajax in het Philips Stadion."

Driessen verbaast zich hoe Ten Hag PSV en met name Luuk de Jong dacht te kunnen bestrijden. "Aanpassing lijkt tegenwoordig een besmette term. Of wordt de term besmet gemaakt uit angst om erop te worden afgerekend? Of zien sommige coaches het gewoon niet?", vraagt hij zich af. "Je zou het vermoeden als de coach van Ajax de aanval van PSV denkt te kunnen beteugelen met het duo Frenkie de Jong-Daley Blind centraal achterin."




Discussieer mee op de forums


Tags

hag driessen jong blind telegraaf term bergwijn besmet besmette beteugelen bommels chef coaching cocu column duelkracht indertijd inschattingsfouten kampioensduel lozano offensieve onervarenheid overmars schuurs situatief stagnerende utrecht veltman vondsten voorganger wober

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos