Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Dusan Tadic heb ik niet zien voetballen in Eindhoven, wel heerlijk zien babbelen'

24 september 2018 07:15

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad haalt Willem van Hanegem uit naar Ajax. "Kijk nou eens nuchter naar PSV en Ajax gisteren in Eindhoven. Ik zag een PSV dat echt alles op alles zette om te winnen. Dat de duels opzocht en bij balverovering precies wist waar het kon toeslaan. Bij Ajax zag ik gelatenheid", aldus Van Hanegem. "Die Dusan Tadic die de hele wedstrijd naast de scheidsrechter staat om te vertellen wat hij er allemaal van vindt. Je ziet het vaker bij spelers die een bepaalde verantwoordelijkheid krijgen van hun trainer. Die slaan dan door en gaan zich werkelijk overal mee bemoeien. Tadic heb ik niet zien voetballen in Eindhoven, wel heerlijk zien babbelen."

Van Hanegem verbaasde zich ook over André Onana. "Die zag er vaak niet lekker uit, het duidelijkst bij de 1-0. En dan zie ik hem een elleboog op de borst van Luuk de Jong planten. Dat Danny Makkelie daar geel gaf aan De Jong, dat vond ik echt schandalig", zo geeft hij aan. "En al helemaal als de VAR meekijkt vanuit Zeist. Wat zagen die dan? Dat vraag ik me oprecht af. Ook geel voor De Jong? Maar net als Tadic was ook Onana dus met randzaken bezig. En Erik ten Hag ook met dat overbodige praten tegen de vierde man."

De Kromme is benieuwd wat er gebeurd als PSV nog verder weet uit te lopen op de ranglijst. "PSV staat vijf punten voor. Dat is niet heel veel, maar stel nou dat het gat voor de winterstop onverhoopt nog wat groter wordt", vraagt hij zich af. "Bij Ajax hebben ze een vermogen geïnvesteerd om eindelijk weer eens kampioen te worden. Dat kan daar dan stress opleveren, waarom niet? Zo veel hebben ze niet gewonnen in de Arena de afgelopen jaren."




Tags

hanegem tadic babbelen jong onana arena balverovering borst column danny duidelijkst elleboog gelatenheid hag makkelie meekijkt nuchter onverhoopt overbodige planten randzaken stress toeslaan var zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht