Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben geweldig gespeeld. Heel volwassen ook'

19 september 2018 21:19

In gesprek met Veronica gaf Erik ten Hag aan zeer tevreden te zijn met het spel van zijn ploeg. "We hebben geweldig gespeeld. Heel volwassen ook", aldus de trainer van Ajax. "Ik heb al vaker gezegd dat we meer dan elf basisspelers hebben. Als je ziet hoe de mensen die er in zijn gekomen, die hebben het stuk voor stuk geweldig gedaan en zich ingepast in het team. Zij gingen mee in het niveau en dat laat zien dat wij een brede kern hebben."

Ten Hag gaf desgevraagd meer uitleg wat hij bedoelde met 'volwassen voetballen'. "We speelden heel geduldig, maar wel met een heel hoog tempo en goed tussen de linies komend. Je gaat niet heel veel kansen creëren, maar je moet dan scherp zijn op die momenten en dan toeslaan", zo gaf hij aan. "We stonden tegen een heel goede ploeg, die heel goed georganiseerd stond en scherp in de duels speelde. We moesten onze kansen afwachten en investeren, zodat we er zouden staan als die momenten er zouden komen."

Klaas Jan Huntelaar werd gewisseld met op het oog hamstringklachten, maar dat lijkt niet al te ernstig te zijn. "Dat was uit voorzorg hebben we hem er uiteindelijk afgehaald. Hij gaf het zelf ook al aan", zei Ten Hag daarover. "We hebben een heel zwaar programma. Zoals ik al zei hebben we meer dan elf basisspelers en dan kunnen we ook gewoon wisselen."

Donny van de Beek kwam er in voor de spits en liet een uitstekende indruk achter. Al baalde hij dat hij niet in de basis mocht beginnen. "Ik heb hem uitgelegd dat we tegen een ploeg zouden staan die heel gesloten zou spelen. We hebben dan voetbal van achteruit nodig en Carel speelt al weken geweldig. Het hele seizoen al en daarom kwam Carel er in", aldus Ten Hag.
Tags

hag afgehaald baalde beek huntelaar ingepast kern toeslaan veronica voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chaotisch elsimao farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot mika mislintat olympiakos sevic skimovic sneer sosa sutalo wijndal