Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas Jan Huntelaar: 'We moeten het nu echt gaan laten zien'

17 september 2018 06:16

In gesprek met De Telegraaf gaf Klaas Jan Huntelaar aan uit te kijken naar de wedstrijden in de Champions League. Al beseft hij dat de tegenstand daar heel anders zal zijn dan in de Eredivisie. "De Champions League is toch een hoger niveau. Maar we zijn wel een ploeg waar je rekening mee moet houden en die anderen kan verrassen", aldus de aanvaller. "Dat is het leuke. We mogen het laten zien en ik denk dat we de kwaliteiten hebben."

The Hunter hamert er op dat de ploeg scherp zal moeten zijn. "Er zullen in wedstrijden momenten zijn waarop we op voorsprong kunnen komen, maar ook momenten waarop we uitgecounterd kunnen worden. Die zijn allebei belangrijk", zo gaf hij aan. "We zullen meedogenloos moeten zijn in het zestienmetergebied en de angel er bij de tegenstander uit moeten halen als dat wordt gevraagd. Dit soort momenten is belangrijk en moét je als ploeg herkennen. Zo kun je zorgen dat je er als overwinnaar uitkomt."

Ondanks dat AEK Athene op papier de zwakste tegenstander is, worden de Grieken zeker niet onderschat. "Er wordt heel makkelijk geroepen dat Ajax wel even overwintert in de Champions League. Maar we zaten bij de loting niet voor niets in pot 3", zei hij daarover. "Ajax heeft 4 jaar lang niet meegedaan, dus we hoeven ook niet in één keer te gaan vliegen. Het is leuk dat de hoop op overwintering er is en dat de mensen positief zijn. Dat hebben we als team bereikt, maar we moeten het nu echt gaan laten zien."

De druk staat er woensdag dan ook direct op. "Tegen AEK kunnen we direct heel veel verspelen, waardoor de druk erop staat. Misschien denken de fans dat we deze wedstrijd wel even winnen, maar wij denken zeker niet dat het eenvoudig gaat. We weten dat elke wedstrijd lastig is", zo gaf Huntelaar aan. "Ook over Benfica wordt mijns inziens te makkelijk gedacht, want zij zaten niet voor niets in pot 2 en wij in pot 3. Alles wat we meer bereiken dan derde worden, overwinteren in de Europa League, is fantastisch. Kijk, wij kunnen het andere teams moeilijk maken. Het is zaak het maximale eruit te halen. Voor de fans, de spelers en de club willen we door in de Champions League. Dat zou geweldig zijn."




Tags

huntelaar aek angel benfica eredivisie grieken herkennen hunter meegedaan mijns overwintert telegraaf uitgecounterd verspelen zwakste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht