Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zonder zich veel in te hoeven spannen te sterk voor FC Groningen

15 september 2018 22:37

Zonder zich al te diep in te hoeven spannen heeft Ajax vrij probleemloos van FC Groningen weten te winnen. In de Johan Cruijff ArenA wist de ploeg van Erik ten Hag met 3-0 te winnen. Klaas-Jan Huntelaar wist twee doelpunten te maken, terwijl Dusan Tadic voor de derde treffer zorgde.

Ajax leek al snel van plan te zijn om de wedstrijd te beslissen. Na een paar minuten spelen leek het ook via Nicolás Tagliafico op voorsprong te komen, maar na tussenkomst van de VAR bleek de verdediger net buitenspel te staan.

Al snel volgde alsnog de voorsprong en daarin had Tagliafico wederom een groot aandeel. De linksbak ging mee naar voren en werd in zijn rug geduwd door Deyovaisio Zeefuik. Een strafschop was het gevolg en die werd door Klaas Jan Huntelaar binnen geschoten.

Het tempo ging vervolgens omlaag, waardoor Ajax nauwelijks tot kansen kwam. Na ruim een half uur spelen werd de ploeg wakker geschud toen FC Groningen opeens naar voren kwam en de voorzet die volgde bijna door Matthijs de Ligt in eigen doel werd geschoten.

Ajax ging vervolgens weer feller van start en was voor rust nog enkele malen dicht bij een treffer. Gescoord werd er echter niet, waardoor met een 1-0 stand de kleedkamers werd opgezocht.

Na rust bleef Ajax op jacht naar meer treffers. Het kwam echter nauwelijks door de muur die FC Groningen had opgetrokken achterin. Na 66 minuten spelen volgde vervolgens de beslissing toen een afgeslagen bal voor de voeten van Huntelaar kwam. De spits haalde vervolgens direct uit en schoot hard binnen.

Het verzet van de Groningers was daarbij gebroken, waardoor Ajax vrij eenvoudig de wedstrijd kon uitspelen. Met nog een kwartier te spelen volgde een hoogstandje van Hakim Ziyech toen hij met een kapbeweging zijn directe tegenstander uitspeelde en vervolgens met zijn buitenkant knap voor gaf. Dusan Tadic wist de voorzet te verzilveren en maakte de 3-0.

Het tempo ging direct weer omlaag, waardoor Ajax niet meer tot kansen kwam. FC Groningen kwam in de absolute slotfase nog tot een paar kansjes, maar wisten ook niet te scoren, waardoor Ajax uiteindelijk zonder veel problemen met 3-0 wist te winnen.




Tags

groningen huntelaar spannen tadic tagliafico afgeslagen arena deyovaisio feller geduwd geschud groningers hag hoogstandje kansjes kapbeweging linksbak malen muur opgezocht uitspeelde var verzet wakker zeefuik ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht