Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Als ik ooit een mindere wedstrijd speel, zeggen veel mensen dat ik veel loop met de bal'

10 september 2018 06:54

In gesprek met de NOS kreeg Frenkie de Jong na de wedstrijd tegen Frankrijk de opmerking dat hij veel lef had, omdat hij de hele wedstrijd deed wat hij normaal ook doet. "Ik denk niet dat het lef is. Ik denk dat het normaal is dat je als voetballer hetzelfde doet waarvoor je geselecteerd bent, anders zou het gek zijn waarvoor je geselecteerd bent en dan andere dingen gaat doen," zo gaf hij aan. "Maar in de tweede helft hebben we sowieso als team durven voetballen. Het kan nog een stuk meer ook, maar ik heb er wel vertrouwen in. In de eerste helft was het heel moeizaam en werden we ver terug gedrukt. We kregen wel een grote kans en hebben weinig weggeven. Dat is wel een pluspunt."

Dat De Jong veel complimenten kreeg, kon hij makkelijk relativeren. "Als mensen me nog niet eerder hebben zien spelen, zijn ze daarover verbijsterd," aldus De Jong. "Nu is het allemaal goed, maar als ik ooit een mindere wedstrijd speel, heb je veel mensen die zeggen dat ik veel loop met de bal. Dat moment zal ook nog wel komen."

Voor de middenvelder van Ajax was zijn eerste week in Oranje vooral 'heel leerzaam'. "Het was een soort kennismaking met een hoger niveau. Op de trainingen hebben we niet heel veel kunnen doen, we hebben het systeem er in geslepen. Ze zijn allemaal wat sterker, wat groter en wat meer technische bagage. Ik denk dat het alleen maar goed voor me is," zei hij daarover.


Tags

jong bagage frankrijk gedrukt kennismaking nos oranje pluspunt verbijsterd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

australie basale dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks normen onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten voedsel vreemdelingen zorg