Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje verslaat in Amsterdam Peru, assist voor debuterende Frenkie de Jong

6 september 2018 22:46

Nederland heeft de oefenwedstrijd tegen Peru winnend af weten te sluiten. Oranje was uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Zuid-Amerikanen. Memphis Depay maakte beide doelpunten, waarbij Frenkie de Jong tijdens zijn debuut zorgde voor de assists bij de gelijkmaker.

Oranje begon met Matthijs de Ligt en Daley Blind in de basis. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman maakte een erg zwakke indruk en stond met rust ook verdiend achter. Na rust veranderde alles toen onder meer Frenkie de Jong als invaller in het veld kwam. Voetballend ging het direct beter lopen en dankzij de middenvelder kwam ook de gelijkmaker op het scorebord. De Jong zette goed druk, waardoor hij de bal wist te veroveren en kreeg de bal direct mee van Ruud Vormer. De Ajacied zette vervolgens met een knappe pass Memphis Depay alleen voor de keeper en de 1-1 was het gevolg.

Terwijl voormalig Ajacied Wesley Sneijder ondertussen gewisseld was en daarbij officieel afscheid nam als international van het Nederlands elftal kwam Depay nogmaals tot scoren.

Donny van de Beek, de vierde Ajacied in de selectie, kreeg geen speeltijd.




Tags

jong oranje depay peru beek blind koeman nederland vormer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal