Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald de Boer: 'Matthijs de Ligt is een uithangbord van het Nederlandse voetbal'

4 september 2018 07:01

Ronald de Boer is enthousiast over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een uithangbord van het Nederlandse voetbal en symboliseert de nieuwe hoop," aldus De Boer. "Ik assisteerde bij Ajax onder 19 en onder 17. John Heitinga, de trainer van de A1, komt meestal wat eerder naar de club om zelf nog even het krachthonk in te kunnen. En wat denk je? Daar zat Matthijs ook."

De Boer gaat verder: "Terwijl hij de dag ervoor bij Vitesse had gespeeld en zich een paar uur later bij Oranje moest melden. Heitinga haalde dit op het veld ook even als voorbeeld aan richting de Ajax-talenten. Dat je heel veel moet laten om de top te halen, maar vooral veel, heel veel moet doen."

De Ligt is in de ogen van De Boer ook geen talent meer. "Die status is hij al ver voorbij. Hij draagt de aanvoerdersband van Ajax en is een vaste waarde in Oranje. Ik weet ook dat hij er internationaal goed op staat," zo geeft hij aan. "Voor zijn leeftijd is hij fysiek ijzersterk. Hij kan goed koppen en heeft de juiste mentaliteit. En daarnaast lost hij situaties op met zijn voetballende vermogen, gogme en intelligentie. Daarmee heeft hij zich in de belangstelling van de Europese top gespeeld."

Mentaal zit het bij de verdediger ook goed. "Ook hij zal gerust nog weleens een fout begaan. Kijk naar mijn broer Frank. Die heeft er genoeg gemaakt," zegt De Boer daarover. "Maar dan gaat het erom: hoeveel heb je van die fout geleerd? En lukt het je om die fout zelden of nooit meer te maken. Ik hoop dat Matthijs over tien jaar nog steeds de rechter centrale verdediger van Oranje is. Nee, ik denk het."
Tags

boer oranje uithangbord heitinga assisteerde begaan gogme ijzersterk intelligentie krachthonk lost symboliseert telegraaf vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst