Transparent
Inloggen
Sluiten

Navarone Foor: 'Je zou kunnen zeggen dat Ajax vorig seizoen tegen ons de titel heeft verloren'

31 augustus 2018 07:03

In gesprek met De Telegraaf blikt onder meer Navarone Foor vooruit op de wedstrijd van komend weekend als in Arnhem Vitesse en Ajax het tegen elkaar opnemen. Vorig seizoen wist Vitesse nog twee keer van Ajax te winnen. "Je zou kunnen zeggen dat Ajax tegen ons de titel heeft verloren. Maar dat hebben we niet expres gedaan," zo geeft hij aan. Foor opende in Arnhem nog de score met een schitterend afstandsschot. "Die raakte ik lekker. Een heel mooie herinnering. Die goal zit zeker in mijn topdrie van favoriete doelpunten."

Ook Bryan Linssen had vorig jaar een belangrijk aandeel in de overwinning van Vitesse in Arnhem. "Het zal niet elk jaar zo gaan, dat we twee keer van Ajax winnen. Maar we gaan er wel weer voor," aldus Linssen, die twee keer tot scoren kwam in het duel van vorig seizoen. "We voetbalden goed, waren een team, vochten voor iedere meter en dan kun je het Ajax altijd lastig maken. Als je het zelf goed doet en Ajax is wat minder dan kun je met Vitesse van Ajax winnen. Dat hebben we laten zien."

Vitesse-trainer Leonid Slutsky beseft dat Vitesse een hele zware taak staat te wachten. "Het huidige Ajax is niet te vergelijken met de ploeg waar Vitesse vorig seizoen twee keer van heeft gewonnen. Dit Ajax heeft er zoveel kwaliteit bijgekregen. Ze hebben met afstand de sterkste selectie in de Eredivisie en zijn de grote favoriet voor de titel," zegt hij daarover.

Foor kan zich daar alleen maar bij aansluiten. "Ik heb Ajax zien spelen tegen Dinamo Kiev. Er zit veel beweging in hun ploeg. Dat is moeilijk te verdedigen," zo geeft hij aan. "Het is belangrijk, dat we weer als collectief er vol tegenaan gaan. Tegen dit soort ploegen moet je meer dan honderd procent geven om een kans te maken."

Ook Linssen is lovend over de kwaliteit van Ajax. "Ajax staat er heel goed voor. Ik denk, dat zij de beste selectie hebben van alle ploegen in de Eredivisie. Ze hebben gewoon ontzettend veel kwaliteit op het veld staan. En wat op de bank zit, is ook nog top-Eredivisiewaardig," aldus de vleugelaanvaller. "Daarnaast zijn ze ook nog eens in bloedvorm. Het is er dus niet gemakkelijker op geworden om Ajax te verslaan, maar dat neemt niet weg, dat we weer gewoon gaan voetballen voor de winst. Wij hebben ook een goede ploeg en gaan niet het veld op voor een puntje."




Tags

vitesse foor titel arnhem linssen navarone eredivisie bijgekregen bloedvorm bryan dinamo eredivisiewaardig gemakkelijker herinnering kiev leonid puntje slutsky telegraaf topdrie vochten voetbalden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom barkas berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat ofzo porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid