Ajax vergeet te scoren in Kiev, maar gaat zonder problemen naar groepsfase Champions League

28 augustus 2018 22:52

Ajax heeft zonder problemen de groepsfase van de Champions League weten te bereiken. Na de 3-1 winst van vorige week tegen Dynamo Kiev was een 0-0 gelijkspel in Oekraïne voldoende. Ajax kreeg echter kans op kans om een ruime overwinning te boeken, met onder meer een penalty van Dusan Tadic. Gescoord werd er echter niet, maar de vreugde na afloop was er niet minder om.

Dynamo Kiev begon furieus aan de wedstrijd en kreeg na een paar minuten al een grote kans. Dankzij een fantastische reflex van André Onana ging de bal echter over het doel en was een hoekschop slechts het gevolg.

Nadat de storm van Dynamo was gaan liggen, nam Ajax het initiatief en die zou het ook niet meer weggeven. De ploeg van Erik ten Hag kreeg de perfecte kans om de score te openen toen Matthijs de Ligt onderuit getrokken werd in het strafschopgebied en Ajax een penalty kreeg. Dusan Tadic schoot de paal echter hard op de paal en ook de rebound wist hij niet te scoren.

Ajax kreeg in de eerste helft met name via Klaas Jan Huntelaar en Donny van de Beek goede kansen. De ploeg kwam uiteindelijk tot liefst veertien doelpogingen, maar met een 0-0 stand zouden beide ploegen de rust op gaan zoeken.

Na rust bleef Ajax oppermachtig. Al snel kreeg het via Noussair Mazraoui een goede kans, maar zijn kopbal werd uitstekend uit het doel gehouden. Hakim Ziyech was met een vrije trap op de lat dicht bij een treffer terwijl Huntelaar alleen af kon op de keeper. Ziyech kreeg vervolgens nog een uitgelezen kans om te scoren voor een leeg doel, maar hij raakte de bal niet goed en schoot tegen Huntelaar aan.

Dynamo Kiev probeerde nog een slotoffensief op te zetten, maar wist daarin helemaal niets te creëren. Toen scheidsrechter Skomina uiteindelijk affloot was de vreugde op het veld en in het uitvak enorm.