Transparent
Inloggen
Sluiten

Jacques Brinkman: 'Frenkie de Jong is echt een klasse apart'

28 augustus 2018 06:22

In zijn column in De Telegraaf geeft Jacques Brinkman aan niet te wanhopen over de toekomst van het Nederlands elftal. Met het afscheid van Wesley Sneijder volgende week zal er een definitief einde komen aan het tijdperk van de 'Big Four' met Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafel van der Vaart, maar de nieuwe 'Big Four' staat volgens de oud-hockyer alweer klaar. "Steven Bergwijn, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Frenkie de Jong vormen de nieuwe Big Four en het raamwerk van een unieke generatie die het Nederlands elftal de weg omhoog wijst," zo geeft hij aan. "Als huidige nummer 17 van de wereld hunkeren fans, media en niet in het minst de ploeg van bondscoach Koeman zelf naar nieuwe successen op een EK of WK."

Brinkman gaat verder: "Bergwijn, De Ligt, Kluivert en De Jong staken in de jeugd al ver boven hun leeftijdsgenootjes uit. Internationaal en nationaal. Vaak een leeftijdscategorie hoger, maar ook daar wekelijks uitblinker. Wat heb ik zaterdagen op diverse jeugdcomplexen langs de lijn genoten van de doelpunten van Bergwijn, kracht van De Ligt en de snelheid van Kluivert."

De beste van die vier spelers is volgens Brinkman echter De Jong. "Frenkie de Jong is echt een klasse apart. Bij Willem II en de Nederlandse jeugdelftallen draaide en tolde hij op het middenveld zijn tegenstanders al tureluurs. Altijd de goede kant uit het duel draaien en zijn kenmerkende schijnbewegingen zaten er toen al in. Je weet dat hij ze maakt en toch trapt iedere tegenstander er steeds weer in," aldus Brinkman. "En Frenkie speelt met zoveel bravoure dat het hem niet uitmaakt tegen wie en waar op het veld hij zich bevindt. Hij blijft altijd rustig, sterk aan de bal en zoekt de voetballende oplossing naar voren."




Discussieer mee op de forums


Tags

brinkman jong bergwijn jacques kluivert arjen bravoure column generatie hockyer hunkeren jeugdcomplexen kenmerkende koeman leeftijdscategorie leeftijdsgenootjes persie raamwerk rafel robben schijnbewegingen staken telegraaf tijdperk tolde tureluurs uitmaakt vaart wanhopen zaterdagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht