Transparent
Inloggen
Sluiten

Bondscoach Ronald Koeman benadert Noussair Mazraoui voor Nederlands elftal

25 augustus 2018 06:47

De Telegraaf weet te melden dat Noussair Mazraoui deze week een gesprek gehad heeft met bondscoach Ronald Koeman en KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma. De rechtsback kreeg in Zeist de vraag of hij voor het Nederlands elftal wil uitkomen, zo bevestigt ook zijn zaakwaarnemer Mustafa Nakhli. Mazraoui moet op zeer korte termijn de keuze maken of hij voor Nederland of Marokko wil uitkomen. Tot nu toe speelde hij jeugdinterlands voor Marokko en was hij als reserve geselecteerd voor het WK in Rusland.

Nakhli complimenteert Koeman en Hoogma hoe zij het hebben opgepakt. "Het is een heel goed gesprek geweest. Zowel Koeman als Hoogma heeft het heel professioneel aangepakt," zo geeft hij aan.

Hakim Ziyech, ook door Nakhli begeleid, koos mede voor Marokko om hoe de KNVB destijds met hem omsprong. "Laten we zeggen dat het ten opzichte van de vorige keer nu uitstekend was. Koeman had een goed verhaal, hij heeft een plan voor ogen met hem en het is duidelijk dat hij graag wil dat Noussair voor het Nederlands elftal uitkomt," zegt hij daarover. "Maar Hoogma en Koeman hebben Noussair ook in zijn waarde gelaten, niet gepusht en vrijgelaten in zijn keuze."

Ook het feit dat hij werd uitgenodigd voor een uitgebreid gesprek in Zeist in plaats van dat het telefonisch gebeurde maakte indruk. "Noussair moet er rustig over nadenken," aldus de zaakwaarnemer. "Of hij zijn keuze al had gemaakt? Hij is nooit eerder in deze situatie gekomen. Het Marokkaanse A-elftal heeft hem niet eerder gevraagd en voor het Nederlands elftal is hij niet eerder uitgenodigd."


Discussieer mee op de forums


Tags

koeman hoogma mazraoui marokko nakhli benadert knvb zeist begeleid complimenteert gelaten mustafa nederland omsprong rusland telegraaf vrijgelaten ziyech

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

aankomen alvarez bag bergkamp blind chelsea copy delcampo donvito gisteravond hag huntelaar jong liam lidus lille luigitentorioabc marin martinez neres overmars promes rcv renemar robbertb schuurs valencia veltman wegvallen ziyech