Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Als het publiek zó massaal je naam zingt, bezorgt dat je wel kippenvel'

24 augustus 2018 06:51

Na de winst tegen Dynamo Kiev gaf Donny van de Beek in gesprek met De Telegraaf aan dat het hem zwaar viel dat hij tegen Standard Luik en VVV Venlo op de bank plaats moest nemen. "Ik zit niet in de makkelijkste periode, mentaal is het zwaar. Maar ook dat hoort er af en toe bij. Het kan niet alleen maar hosanna zijn. Er zijn ook mindere momenten en daar moet je je doorheen knokken," aldus de middenvelder. "Of het terecht was? Dat mogen jullie bepalen. Daar is genoeg over gezegd. Soms ben je het ermee eens, soms niet. Ik moet gewoon zorgen dat ik me terug knok, me vanaf nu van mijn beste kant laat zien, zorgen dat de trainer voor mij kiest."

Van de Beek is dan ook erg blij met de steun van de fans van Ajax. "Als het publiek zó massaal je naam zingt, bezorgt dat je wel kippenvel. In een moeilijke tijd geeft dat een boost. Net als het feit dat ik in de voorselectie van Oranje zit," zo gaf hij aan. "Het is een teken dat de bondscoach vertrouwen in me heeft. Als je niet elke wedstrijd speelt, is er een kans dat je er niet bij zit. Maar gelukkig heeft de bondscoach anders beslist."

Na 75 seconden stond de naam van Donny van de Beek al op het scorebord tegen Dynamo Kiev. "Het was een mooie aanval en ik scoorde,laten we eerlijk zijn, met hulp van de keeper. De bal lag een beetje onder me en was slecht ingeschoten, maar hij ging erin en daar gaat het om," zei Van de Beek daarover, die ook afgelopen seizoen in belangrijke wedstrijd vaak tot scoren kwam. "Of daar een verklaring voor is? Nee, het kan toeval zijn. Het zou met scherpte te maken kunnen hebben, maar dat mag eigenlijk niet. Ook zaterdag tegen Emmen hoop ik op het scorebord te staan."

Pas na de wedstrijd tegen FC Emmen gaat het vizier van Ajax op de uitwedstrijd tegen Dynamo Kiev. "Dit mogen we nooit meer weggeven. Maar het wordt door hun uitdoelpunt nog wel lastig. We zullen heel scherp moeten zijn en minimaal een goal moeten maken. Eigenlijk had er nu nog eentje bij gemoeten," zo gaf de middenvelder aan. "De eerste helft was goed, stonden we 3-1 voor en dat was wat we wilden. Na rust hebben we de kans op 4-1 gehad en dat was helemaal lekker geweest."
Tags

beek bezorgt dynamo kiev zingt emmen hosanna ingeschoten knok luik oranje scherpte seconden standard telegraaf uitdoelpunt vizier vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei hato jim jong kaplan kiki mislintat oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore wilson