Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf-rapporteur Pierre Vermeulen: 'Uitvallen van David Neres was echt een aderlating'

20 augustus 2018 07:14

De Telegraaf-rapporteur Pierre Vermeulen is er van overtuigd dat de wedstrijd tussen VVV en Ajax veel eerder beslist zou zijn geweest indien David Neres niet geblesseerd was uitgevallen. "Het uitvallen van Neres was echt een aderlating. Ik ben ervan overtuigd dat die jongen anders minimaal twee keer had gescoord," zo geeft hij aan. "Bij Neres kwam het gevaar vandaan. Hij stond tegenover Christian Kum. Die jongen loop je zo voorbij. Dat zag je ook een paar keer in de minuten dat Neres nog meedeed."

Vermeulen gaat verder: "Voor Ajax was het doodzonde dat hij uitviel. Zijn vervanger, Zakaria Labyad, raakte immers nauwelijks nog een bal. Die vond ik echt tegenvallen."

De voormalig international van het Nederlands elftal ziet in het kunstgras de boosdoener. "Het zou mij niks verbazen dat de kunstmatige ondergrond invloed heeft gehad op de blessure van Neres. Bovendien was het veld stroperig, waardoor het baltempo veel te laag lag," aldus Vermeulen. "In mijn optiek is Ajax op natuurgras en kunstgras een wereld van verschil. Daarom denk ik dat je aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo niet te veel conclusies kan verbinden."

Vermeulen zag in Dusan Tadic de beste Ajacied zaterdagavond. "Die jongen is echt goed en hij neemt nu al de voortrekkersrol op zich. Voor zijn optreden in Venlo heb ik hem een 7 gegeven," zegt hij daarover. "Je ziet dat hij de Engelse competitie in de benen heeft, waar je twee klassen hoger speelt. Tadic heeft alles in zich om uit te groeien tot de Voetballer van het Jaar."

Volgens Vermeulen floot Blom ook een prima wedstrijd, al had hij wel de hulp nodig. Voor hem bestaat er geen twijfel over de penalty, maar wel over de afgekeurde goal van VVV. "Over het afgekeurde doelpunt van Martin Samuelsen twijfel ik nog steeds. Ik neig ernaar om te zeggen dat dit doelpunt wel had moeten tellen. Duidelijk is dat er ook met de VAR soms nog discussie kan blijven bestaan," aldus Vermeulen.




Tags

vermeulen neres aderlating rapporteur telegraaf vvv tadic baltempo blom boosdoener klassen kum kunstmatige labyad neig ondergrond optiek samuelsen stroperig var voortrekkersrol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht