Transparent
Inloggen
Sluiten

Broer Abdelhak Nouri: 'Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden'

19 augustus 2018 00:44

In gesprek met de NOS geeft de broer van Abdelhak Nouri aan dat hij de laatste maanden een kleine vooruitgang heeft geboekt op neurologisch vlak. "Als ik het ga vergelijken met voorheen gaat het op dit moment veel beter. Zijn neurologische status is op dit moment veel beter dan toen," zo geeft Abderrahim Nouri aan. "Lichamelijk is het wel moeilijk. Hij is achteruit gegaan, maar dat is puur omdat hij niet beweegt. Hij is heel erg bedlegerig. Neurologisch is het goed, maar lichamelijk is het minder."

Nouri komt zo nu en dan wel uit bed. "Om in zijn rolstoel te zitten. Dat was voorheen heel moeilijk. In het begin ging dat echt goed, maar daarna was het weer even moeilijk en dan kon het weer goed. Het gaat echt met ups en downs. Zijn weerstand is heel laag natuurlijk. Het schommelt heel veel," zegt hij daarover. "Ik wil niet in details treden, maar hij heeft het heel zwaar gehad. Dat is normaal bij iemand die neurologische schade heeft, wiens hersenen zo'n schade hebben gehad. Dan ga je dingen zien die niet normaal zijn en dat waren hele zware tijden."

De communicatie gaat ook steeds beter. "In het begin niet. Dan was het echt gewoon komen. Dan was het de ogen dicht en werd hij steeds wat meer wakker," geeft hij aan. "Sinds december, sinds januari, is zijn bewustzijn wat beter en is er een vorm van communicatie. Als je dan dingen vraagt om zijn mond open te doen of zijn wenkbrauw op te trekken doet hij dat. Er is nu wel een vorm van communicatie."




Tags

nouri neurologische neurologisch abderrahim bedlegerig beweegt bewustzijn hersenen mond nos rolstoel schommelt wakker wenkbrauw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos