Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Deze discussie hadden we niet gehad als je een van die vele kansen gewoon benut had'

18 augustus 2018 21:16

In gesprek met Fox Sports blikte Erik ten Hag terug op de wedstrijd tegen VVV Venlo. De hoofdtrainer was blij dat zijn ploeg uiteindelijk met de overwinning naar huis ging. "We hebben natuurlijk geluk gehad. Als je aan het eind van de wedstrijd nog dit krijgt met de VAR is ongelofelijk zuur voor VVV, maar deze discussie hadden we helemaal niet gehad als je een van die vele kansen die we gecreëerd hadden gewoon benut hadden," aldus Ten Hag.

De trainer van Ajax ging verder: "Dat hebben we nagelaten. In de eerste helft hadden we vier, vijf honderd procent kansen, maar als je die niet maakt wordt het een moeilijk verhaal. Dan gaat de tegenstander er in geloven. Maar dat hebben wij ook gedaan en uiteindelijk zijn we daar voor beloond."

In de rust hoefde Ten Hag ook niet in te grijpen. "Ik heb gezegd dat we door moesten gaan op de manier hoe we speelden. We speelden op zich wel aardig en creëerden enkele kansen. Hun nauwelijks, maar er zat wel een moment in vanuit een inworp en een afstemmingsprobleem. Daar komen we goed weg dat we niet op achterstand kwamen," zei hij daarover. "Ik had de goal al geteld. Ik zag wel wat, maar ik stond er zo ver vanaf dat ik niet kon zien wat er exact gebeurde. Blijkbaar was het een overtreding. Bij Huntelaar zag ik wel direct wat er aan de hand was en dan is er maar één straf: een penalty. Maar als de VAR er niet was geweest, was hij er niet op gegaan."

Ten Hag had wel een punt van kritiek voor zijn team. "Wij moeten meedogenlozer worden. Dan hebben we deze discussie niet," aldus Ten Hag.




Tags

hag var vvv afstemmingsprobleem creeerden fox geteld huntelaar inworp meedogenlozer nagelaten zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht