Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Als je voor Ajax speelt, mag dit niet gebeuren'

13 augustus 2018 06:50

In gesprek met De Telegraaf was Dusan Tadic niet te spreken over het spel van Ajax tegen Heracles. "Op vijftig procent winnen we van niemand. Heracles komt hier, vecht wel en pakt een punt. Het moet voor ons een grote les zijn. Als je voor Ajax speelt, mag dit niet gebeuren," aldus de Serviër. "Voor je eigen fans moet je altijd scherp zijn en honderd procent geven. Als we dat doen, hebben we geen zorgen. Maar nu verdienden we het niet om te winnen."

Met name de eerste helft viel het tegen. "We waren niet agressief en klopten geen moment bij Heracles op de deur. Heracles voelde steeds meer een kans te maken. Het is onacceptabel, onmogelijk," zo geeft hij aan. "Je kunt niet altijd goed spelen. Maar er is nooit een excuus om je niet maximaal in te zetten."

Na rust werd het spel van Ajax al iets beter. "We waren wat scherper. En nadat Klaas erin kwam, namen we wat meer het initiatief en kregen we kansen. Zó moeten we de hele wedstrijd spelen en niet vijf of tien minuten," zegt Tadic daarover.

Tadic blijft fel in zijn oordeel. "Wat we tegen Heracles deden, was niet genoeg. We kunnen niet wachten tot iemand anders het voor ons opknapt. Dit is een wake-up-call voor iedereen. We kunnen allemaal goed voetballen, maar mógen niet gemakzuchtig zijn," geeft hij aan. "We liepen de ruimtes dicht in plaats van ruimtes voor anderen te creëren. Onze middenvelders stonden te diep en te veel spelers kwamen in de bal. We moeten deze wedstrijd goed analyseren, want er is een hoop te verbeteren. We gaan ons optimaal voorbereiden op Standard Luik."




Tags

heracles tadic excuus gemakzuchtig klopten les luik opknapt scherper standard telegraaf voorbereiden wake

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal