Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het is een goed resultaat, maar er had veel meer ingezeten'

7 augustus 2018 22:17

Na de wedstrijd tegen Standard Luik stond een zichtbaar balende Erik ten Hag Ziggo Sport te woord. "Vooraf zou je hier blij mee zijn, maar als je met 0-2 de rust in gaat en de kansen ziet die je mist... Ik denk dat we heel onnauwkeurig werden aan de bal, ook in de afwerking. Dan is dat doodzonde," aldus Ten Hag. "Dan geef je aan het eind nog een strafschop toe. Dat is dan doodzonde dat je uiteindelijk 2-2 speelt. Het is een goed resultaat, maar er had veel meer ingezeten."

Ajax gaf in het laatste half uur uiteindelijk de voorsprong weg. "Zij gaan meer komen, ze moeten. Ze gaan volle bak en dan moet je meer balbezit houden. Zij gaan dan uit de organisatie spelen. Dan is het makkelijker om er door te spelen en nog meer kansen te creëren, maar daar kwamen we niet aan toe," zo gaf Ten Hag aan. "We waren de bal in een aantal ballen veel te snel kwijt en dan moesten we terug. Zonder veel weg te geven, want het was een schot en een penalty. De defensieve organisatie stond gewoon goed, maar het is doodzonde als je 0-2 voorstaat en ziet welke ruimtes er in de tweede helft liggen."

Ten Hag was het niet eens met de opmerking dat de frustratie bij hem te horen viel. "Nee, dat is geen frustratie. Ik denk dat we hele goede dingen hebben gezien. Vooraf ben je heel blij met dit resultaat als je hier 2-2 speelt," zo zei hij. "Dit moeten we meenemen en leren van de tweede helft voor volgende week. Dan zijn we weer een week verder en zijn we meer op krachten gekomen."




Tags

hag ingezeten afwerking balende krachten luik onnauwkeurig standard voorstaat ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper