Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in eventuele vierde voorronde Champions League eerst thuis tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev

6 augustus 2018 12:16

Als het Ajax lukt om over twee wedstrijden voorbij het Belgische Standard Luik te gaan, weet het ook dat het in de vierde voorronde van de Champions League zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen het Tsjechische Slavia Praag of het Oekraïense Dynamo Kiev. De heenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 21 augustus of woensdag 22 augustus, terwijl de return een week later volgt. De exacte speeldata en -tijden worden later bekend gemaakt.

Voor Ajax was het al eerder duidelijk dat bij winst tegen Standard Luik een tweeluik zal gaan volgen tegen Slavia Praag of Dynamo Kiev. Door de politieke spanningen tussen Oekraïne en Rusland mogen clubs uit beide landen in Europees verband niet tegen elkaar loten, waardoor dit de enige mogelijkheid was. Maandagmiddag moest er alleen nog geloot worden wie als eerste thuis speelt en dat is dus Ajax geworden.

In de historie kwam Ajax tegen beide ploegen al een keer eerder uit in de voorronde van de Champions League. In het seizoen 2007/2008 kwam Ajax tegenover Slavia Praag te staan en liet de ploeg zich twee keer verrassen, waardoor twee nederlagen volgden. Ajax was veroordeeld tot de UEFA Cup, maar daarin was een ronde later Dinamo Zagreb na verlenging uiteindelijk ook te sterk.

Een seizoen later kwam Ajax Slavia Praag nogmaals tegen, toen in de groepsfase van de UEFA Cup. Dankzij een strafschop in blessuretijd van Luis Suárez wist de ploeg in Amsterdam een nieuwe nederlaag te voorkomen, het werd uiteindelijk 2-2. Omdat de groepsfase in de UEFA Cup toen uit vijf teams bestond, kwamen de ploegen elkaar maar één keer tegen.

In het seizoen 2010/2011 moest Ajax vervolgens zien af te rekenen met Dynamo Kiev om de groepsfase van de Champions League te halen. Dat lukte de ploeg ook, toen nog getraind door Martin Jol. In Oekraïne werd met 1-1 gelijk gespeeld, waarna in Amsterdam met 2-1 gewonnen werd.
Tags

praag slavia kiev voorronde dinamo dynamo uefa luik oekraine standard heenwedstrijd historie jol oekraiense rusland speeldata suarez verlenging zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey buitenspelers elsimao etv farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot olympiakos rechterpoot rechtspoten sevic sosa sutalo tweebenig wijndal