Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Als Ajax moeten we zeker niet onderschatten dat Standard een tactisch goed onderlegde trainer heeft'

6 augustus 2018 07:32

Voor assistent-trainer Alfred Schreuder is het tweeluik met Standard Luik een weerzien met Michel Preud'homme, waar hij bij FC Twente mee samenwerkte. Schreuder is lovend over de Belgische trainer. "Michel is analytisch goed. Hij weet precies waar hij een tegenstander pijn kan doen en zo noemde hij het ook altijd letterlijk. Hij wilde de andere ploeg pijn doen," zo geeft hij aan tegenover De Telegraaf.

Schreuder gaat verder: "Als Ajax moeten we zeker niet onderschatten dat Standard een tactisch goed onderlegde trainer heeft. Hij is nieuw bij de club, maar Standard Luik gooit er nu al veel energie in. Dat is duidelijk de hand van Michel. Maar hij zal zich ook aan Ajax aanpassen, waar dat nodig is."

Preud'homme is volgens Schreuder ook fenomenaal in het motiveren van de tegenstanders. "Hij onderschatte ook nooit een tegenstander en kon in de rust goed ingrijpen. Ik herinner me de bekerfinale van 2011 tegen Ajax. We stonden 2-0 achter en maakten vlak voor rust 2-1 via Wout Brama," zo begint hij. "De spelers kwamen de kleedkamer binnen met het gevoel van ’we gaan dit gewoon winnen’. We hadden met Bryan Ruiz, Theo Janssen, Wout Brama, Sander Boschker, Peter Wisgerhof, Douglas en Denny Landzaat ook veel leiders in de ploeg. Michel voelde dat op een gegeven moment zo goed aan dat hij ze ook liet gaan. In De Kuip heeft hij die dag ook weinig gezegd."

FC Twente zou uiteindelijk na verlenging de KNVB Beker binnen weten te slepen. "Het is als coach heel belangrijk te weten wat je nodig hebt om te winnen. Ik denk dat het tegen Standard letterlijk een heel mooi tweeluik gaat worden," aldus Schreuder.
Tags

schreuder standard michel alfred onderlegde brama homme luik preud twente wout bekerfinale boschker bryan douglas fenomenaal janssen knvb kuip landzaat motiveren onderschatte ruiz telegraaf verlenging weerzien wisgerhof

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons sutalo tahirovic veerman weghorst