Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Leeuwenburgh vervolgt carrière bij Cape Town City FC

26 juli 2018 07:43

Peter Leeuwenburgh heeft een nieuwe club gevonden. De doelman maakte veertien jaar deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar zijn afgelopende contract werd afgelopen zomer niet verlengd. De 24-jarige keeper heeft nu getekend voor het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC, zo laat de club via Twitter weten. Leeuwenburgh heeft een contract voor een jaar getekend met de optie voor nog twee seizoenen.

Bij de twee jaar geleden opgerichte club komt hij bovendien een voormalig Ajacied tegen. Benedict McCarthy is de trainer van de club. Als speler kwam hij van 1997 tot 1999 uit voor Ajax waarmee hij één keer de landstitel wist te veroveren en twee keer de KNVB Beker wist te winnen.

Leeuwenburgh kwam voor Jong Ajax uiteindelijk vijftien keer in actie in de Jupiler League, nadat hij in september 2013 zijn debuut maakte. Ook zat hij twee keer bij het eerste elftal op de bank als reservekeeper. In het seizoen 2015/2016 werd Leeuwenburgh verhuurd aan FC Dordrecht. Na een half jaar keerde hij echter weer terug in Amsterdam toen bleek dat hij geen basisplaats kon veroveren.






Tags

leeuwenburgh cape town afgelopende benedict dordrecht jong jupiler knvb landstitel mccarthy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal