Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank de Boer: 'Geen enkele scheidsrechter geeft hier een penalty voor'

26 juli 2018 07:07

Na afloop van de wedstrijd tegen SK Sturm Graz werd er in de analyse op Ziggo Sport onder meer gesproken over de twee penaltysituaties in de tweede helft. De Oostenrijkers claimden tevergeefs een penalty, terwijl Ajax niet veel later wel een strafschop kreeg. Volgens Frank de Boer nam scheidsrechter Alejandro José Hernandez de juiste beslissing toen hij Sturm Graz geen penalty gaf. "Geen enkele scheidsrechter geeft hier een penalty voor. Hij kan hem inschieten en daarna raakt hij hem pas. Als hij hem daarvoor raakt is het een penalty," zo geeft hij aan.

De oud-trainer van Ajax gaat verder: "Nu heeft hij al geschoten en daarna komt De Ligt nog tegen hem aan. Uiteindelijk krijg je op het middenveld waarschijnlijk een vrije trap misschien mee, omdat de bal dan naar iemand anders gaat. Ik kan wel begrijpen dat hij hier geen penalty voor geeft."

Ook de strafschop die Ajax kreeg zorgde voor discussie. "Neres laat zich op het juiste moment vallen. Als ik het nu zie, vind ik het zwaar gestraft. Hij doet het wel slim," zo geeft Aad de Mos aan.

De Boer vond de strafschop wel gewoon terecht. "Wat hij goed doet, hij zet zijn rechtervoet zet hij voor de ander en hij wil net die bal pakken. Dan tikt hij hem net aan en dan valt de speler," zegt De Boer aan. "Zo heb ik dat zelf ook een keer gehad bij Portugal-uit dat ik denk dat ik de bal wegschiet. Figo zet zijn voet voor mijn voet en dan schiet je dus tegen zijn voet op. Slim gedaan van de aanvaller."
Tags

boer graz sturm alejandro claimden figo hernandez inschieten jose mos neres penaltysituaties portugal rechtervoet tevergeefs tikt wegschiet ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson