Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald de Boer: 'Daley Blind zou zonder meer een verrijking zijn voor de Eredivisie'

3 juli 2018 04:52

Ronald de Boer hoopt dat het Ajax lukt om daadwerkelijk Daley Blind terug te kunnen halen naar Ajax. "Hij zou zonder meer een verrijking zijn voor de Eredivisie. Ik vind hem een onderschatte speler," geeft de analist van Fox Sports aan in gesprek met De Telegraaf.

De Boer begrijpt de interesse van Ajax in Blind ook, omdat routiniers in de selectie essentieel zijn. "Wij hadden in onze tijd Danny Blind en Frank Rijkaard als ervaren spelers. En in onze jeugdjaren waren Ronald Spelbos en Jan Wouters de leiders in Ajax 1. Een brok ervaring is zó belangrijk voor een team, maar vooral voor de jeugd," aldus De Boer. "Je denkt als achttien-, negentien- of twintigjarige alles te weten, dat dachten wij ook, maar eigenlijk weet je nog niets."

De voormalig rechtsbuiten vervolgt: "De balans wordt bewaakt door jongens die een duel kunnen lezen. En oudere spelers dragen ook bij aan de stabiliteit. Nu zie je Ajax soms dertig minuten supergoed voetballen, maar daarna wegzakken. En sommige jonkies halen de ene week een negen en de andere week een drie. Met Dusan Tadic en eventueel Daley erbij wordt het constanter. Blind is een heel slimme speler."

Dat Blind terug wil keren naar Ajax vindt De Boer ook logisch, omdat hij op zijn vader lijkt. "Danny heeft bijna zijn hele carrière voor Ajax gespeeld en is de club altijd trouw gebleven," zegt hij daarover. "Als je vader avontuurlijk is, zit dat in je genen. En als je vader heel honkvast is, zal je dat ook meekrijgen. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat Daley wil terugkeren en belangrijk wil zijn."
Tags

blind boer eredivisie verrijking danny bewaakt brok essentieel fox genen honkvast jeugdjaren jonkies meekrijgen onderschatte rijkaard routiniers spelbos supergoed tadic telegraaf trouw wegzakken wouters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal