Transparent
Inloggen
Sluiten

Argentinië ontsnapt met Nicolás Tagliafico in spektakelstuk tegen Nigeria

26 juni 2018 21:59

In een hectische en spectaculaire ontknoping is het Argentinië gelukt om de achtste finales te bereiken. De laatste groepswedstrijd op het WK werd met 2-1 gewonnen van Nigeria, waardoor de Argentijnen alsnog tweede in de groep werd. Ajacied Nicolás Tagliafico had opnieuw een basisplaats.

Aanvankelijk leek er weinig aan de lucht toen na bijna een kwartier spelen Lionel Messi op schitterende wijze de 0-1 wist te maken en Argentinië in het verloop van de eerste helft redelijk eenvoudig overeind wist te blijven.

Alles veranderde echter na rust toen Nigeria al vrij snel een penalty kreeg en Victor Moses voor de gelijkmaker zorgde. Met deze stand zou Nigeria naar de volgende ronde gaan. Het leek definitief beslist te worden na een handsbal van Marcos Rojo. Scheidsrechter Cuneyt Cakir oordeelde na het zien van de videobeelden echter dat het geen penalty was.

Argentinië moest vervolgens alles op de aanval gooien en tien minuten voor tijd werd daarom Tagliafico naar de kant gehaald. Het was uitgerekend Rojo die vlak voor tijd ook mee naar voren ging en met zijn normaal gesproken verkeerde been hard binnen schoot, waardoor alles en iedereen van Argentinië ontplofte van vreugde.

De Argentijnen waren echter nog niet zeker van hun zaak, omdat bij een overwinning van IJsland alsnog uitschakeling zou volgen en het op dat moment 1-1 stond in de wedstrijd tegen Kroatië. De Kroaten wisten echter in de laatste minuut de overwinning te pakken, waardoor Tagliafico voorlopig nog in Rusland zal blijven.

Zaterdagmiddag volgt de volgende wedstrijd. Frankrijk is dan om 16:00 uur de tegenstander.




Tags

argentinie nigeria tagliafico ontsnapt rojo spektakelstuk cakir cuneyt frankrijk groepswedstrijd handsbal ijsland kroaten kroatie lucht messi moses ontknoping ontplofte oordeelde rusland spectaculaire

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal