Transparent
Inloggen
Sluiten

Een korte bloemlezing van reacties van Van Praag

1 mei 2000 23:16

Verslaggever: M

Michael van Praag antwoordde vanavond als een volleerd chatter op de vele vragen van de vele tientallen fans die de chat live mee konden maken en hun vragen continu afvuurden op de voorzitter. Hieronder zullen we een klein aantal reacties weergeven die de voorzitter gaf op de vragen van de fans.

Veel vragen kwamen er over Cruijff, de relatie met Van Praag en de kritiek van de oud-Ajacied. Van Praag liet weten dat hij Cruijff meerdere malen een functie heeft aangeboden, maar dat Cruijff dat altijd heeft geweigerd. 'Als je geen verantwoordelijkheid neemt, dan moet je ook zwijgen is mijn mening' aldus Van Praag.

Uiteraard kwamen er de gehele chat door ook continu vragen over wat iedereen nu wel wil weten. Welke spelers komen er volgend seizoen naar Ajax? Van Praag pareerde die vragen steedvast met de melding dat dat voornamelijk door Co Adriaanse bepaald zal worden en dat er vanavond een technische bespreking is, waaruit meer duidelijk zal worden.

Dinsdagavond zal er een gesprek zijn met de onderzoekscommissie die de organisatie v an Ajax doorlicht en die aanbevelingen zal doen voor de toekomstige organisatie van Ajax. Het zal echter nog wel enige tijd duren alvorens Ajax iets van dat onderzoek naar buiten kan brengen, aldus de voorzitter.

Van Praag is het wel eens met de kritieken over de sfeer in de Arena, maar voegde er wel aan toe dat die sfeer van de supporters zelf moet komen. ?lleen de F-side doet iets aan de sfeer' aldus Van Praag. Ajax zou 200.000 gulden per jaar besteden aan verhogen van de sfeer, maar vooralsnog brengt dat geen resultaten. Van Praag wilde dan vooral ook goede tips om de sfeer in de Arena te verbeteren.

De supporters hadden veel aandacht voor het oude Ajax gevoel dat ze misten, het logo en de sfeer en de echte Ajacied Bobby Haarms. Binnenkort volgt voor Haarms overigens een mooi afscheidsfeest. Van Praag wil graag meer 'Ajax' terugkrijgen in Ajax door middel van oudspelers, maar ook door meer Amsterdamse muziek etc.

Volgens Van Praag werd er voor de feestelijkheden vanwege het 100-jarig bestaan genoeg gedaan voor de echte supporters. Zo volgt er binnenkort het grote supportersfeest en krijgen de vaste bezoekers gratis toegang bij de erewedstrijd tegen Panathinaikos.

Ajax zou graag de Arena overnemen zodat er een 'echt' Ajax stadion van gemaakt kan worden. Voorlopig zal dit echter niet het geval zijn. Ajax kan de Arena op dit moment absoluut niet kopen en zal moeten wachten tot dit stadion minder waard is. Op dit moment betaalt Ajax 11 miljoen gulden huur voor de Arena, aldus Van Praag.

De voorzitter, die in 2002 zal aftreden bij Ajax, kreeg ook veel 'internationale'vragen over deelnemingen in het buitenland en bijvoorbeeld de Atlantique League. Op voorhand is Van Praag zeker niet tegen zo'n League, maar hij wil eerst het onderzoek afwachten dat momenteel aan de gang is naar de levensvatbaarheid voor de league alvorens daar meer definitieve uitspraken over te kunnen doen.

Hij liet weten dat Ajax het behalen van de Champions League wel opneemt in haar begroting, maar dat het geen absolute ramp is als die eens niet bereikt wordt. Twee jaar achter elkaar geen Champions League zal Ajax nog wel kunnen overleven, maar dat moet niet veel langer duren aldus Van Praag. Hij moest al helemaal niet denken aan het missen van Europees voetbal, zover ziet Van Praag het overigens absoluut niet komen.

Persoonlijk heeft de voorzitter zijn gedachten de komende tijd voornamelijk bij zijn vrouw die binnenkort zal bevallen van een dochtertje. De voorzitter liet weten als zovelen in Nederland begaan te zijn met het lot van Van Nistelrooy en hem dan ook een brief geschreven te hebben om hem te steunen.

Na afloop die de voorzitter van Ajax weten dat hij het chatten een fantastische ervaring vond en dat graag nog eens over doet. Hij liet inmiddels weten dat op de vernieuwde site van ajax.nl in de toekomst ook spelers en hijzelf zullen gaan chatten met de supporters. Graag zou hij 'indien welkom' :) ook nog eens terugkomen op deze chatbox om te kunnen discussieren met supporters over Ajax.

Meer op
Tags

praag arena bloemlezing chat chatten gulden haarms aanbevelingen adriaanse afscheidsfeest aftreden afvuurden atlantique begaan bespreking bobby brief chatbox chatter deelnemingen discussieren doorlicht erewedstrijd feestelijkheden huur jarig kritieken levensvatbaarheid lleen logo lot malen michael muziek nederland nistelrooy onderzoekscommissie oudspelers panathinaikos pareerde ramp side steedvast supportersfeest terugkrijgen toegang verhogen voegde volleerd voorhand weergeven zovelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal