Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax bereikt akkoord met Dusan Tadic, Servische middenvelder komt voor 17,1 miljoen euro'

21 juni 2018 06:36

Ajax heeft een persoonlijk akkoord weten te bereiken met Dusan Tadic. Dat weet De Telegraaf te melden. De Servische middenvelder zal in Amsterdam een contract voor vier jaar gaan tekenen. Directeuren Jeroen Slop en Marc Overmars zijn naar Southampton gevlogen om de transfer af te kunnen ronden.

Tadic stond vanaf het moment dat Hakim Ziyech aangaf te willen vertrekken bij Ajax bovenaan het verlanglijstje. De Servische middenvelder had een clausule in zijn contract dat hij bij een degradatie van Southampton uit de Premier League voor tien miljoen pond, omgerekend 11,3 miljoen euro, zou mogen vertrekken. Southampton wist zich echter op het laatste moment veilig te spelen.

Overmars wilde echter alles doen om de middenvelder alsnog naar Amsterdam te halen. Met toestemming van de raad van commissarissen is de directie bereid om het merendeel van de verwachte transfersom voor Ziyech te gebruiken voor de transfersom van Tadic en zijn persoonlijke eisen.

Tadic had ook de mogelijkheid om in Engeland te blijven voetballen en kon ook in China tekenen, waar blanco cheques voor hem klaar lagen. Echter door inmenging van assistent-trainer Alfred Schreuder en hoofd scouting Henk Veldmate is Tadic verleid om de terugkeer naar de Eredivisie te maken. Tadic wil voor de prijzen gaan spelen en heeft in zijn carierre nog geen prijs gepakt. Bovendien zal hij bij Ajax ook in de Champions League kunnen spelen. Ajax heeft bovendien de toezegging gedaan dat na twee jaar de club zal meewerken aan een transfer.

In 2014 had Ajax al een poging gewaagd om Tadic naar Amsterdam te halen, maar toen kon de club niet mee met de financiën van Southampton. De financiële situatie van Ajax was op dat moment echter niet zo rooskleurig dan nu. Toen Tadic liet merken steeds meer interesse te hebben in een transfer naar Ajax, zijn Overmars en Slop op 31 mei naar Zwitserland gereisd, naar het makelaarskantoor Soccer Mondial van zaakwaarnemer Milos Malenovic. Urenlang heeft de directie daar een gesprek gevoerd met de zaakwaarnemer van de middenvelder.

Vervolgens reisde het tweetal naar Southampton om daar te onderhandelen over een transfer met de club. Tadic bleek ook bij handhaving een gelimiteerde transfersom in zijn contract te hebben van 17,1 miljoen euro, maar de club weigerde mee te werken aan een transfer. Southampton deed een uiterste krachtinspanning met een duizelingwekkende aanbieding, maar Tadic liet weten dat hij per se naar Ajax wilde vertrekken.

De Servische middenvelder heeft woensdag zijn definitieve ja-woord aan Ajax gegeven, waarop Overmars en Slop opnieuw zijn afgereisd naar Southampton om nu de transfer af te ronden. Tadic zal bij Ajax tot de grootverdieners gaan horen. Bovendien ligt er een riante bonusregeling voor hem klaar bij plaatsing van de groepsfase van de Champions League en deelt hij ook mee bij een eventuele volgende transfer.

Na het WK zal Tadic nog medisch gekeurd moeten worden bij Ajax, waarna niets meer een transfer van de Servisch international in de weg kan staan.
Discussieer mee op de forums


Tags

tadic southampton overmars slop ziyech alfred blanco bonusregeling carierre cheques china degradatie duizelingwekkende engeland eredivisie gereisd gevlogen gewaagd handhaving inmenging krachtinspanning malenovic merendeel milos mondial poging riante rooskleurig schreuder telegraaf toezegging uiterste veldmate verlanglijstje zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

amerika bassey bergwijn brobbey delcampo depay dna elsimao eredivisie hag heitinga huntelaar jcdebest johnny jong linksbuiten liverpool nederland overmars platteland rvc sar schreuder shogun simons sjakie tadic vink ward wijndal