Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax krijgt minimaal bijna een miljoen euro van FIFA voor WK in Rusland

14 juni 2018 05:01

Ajax zal aan het WK in Rusland minimaal bijna een miljoen euro overhouden, zo rekende Voetbal International uit. De FIFA geeft per speler die wordt afgestaan door een club 8.530 dollar per dag, wat al twee weken voor de openingswedstrijd begint. De vergoeding houdt op op de dag van de uitschakeling.

Met Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Kasper Dolberg en Lasse Schöne heeft Ajax vier internationals die actief zullen zijn op het WK. De FIFA verspreidt het geld echter wel over de clubs waar de speler de afgelopen twee jaar actief was. Zo zal Ajax het geld voor Tagliafico moeten delen met Independiente, terwijl het nog wel een vergoeding zal krijgen voor Davinson Sanchez.

Voetbal International rekende uit dat Ajax minimaal 1,1 miljoen dollar zal krijgen voor het afstaan van de internationals. Omgerekend is dat 930.000 euro.
Tags

fifa rusland tagliafico davinson dolberg independiente kasper openingswedstrijd sanchez schone ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boerhout boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson