Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax versterkt jeugdopleiding met voormalig Man City-talent Noah Abid

7 juni 2018 12:25

Komend seizoen zal in de selectie van Ajax onder 19 Noah Abid een van de spelers zijn. De middenvelder komt over van Vitesse, maar heeft ook al gespeeld in de jeugdopleidingen van Germinal Beerschot en Manchester City.

Abid is geboren in Den Haag, maar zijn ouders verhuisden naar België toen hij vijf jaar was. In België maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Germinal Beerschot, waarna zijn ouders uit elkaar gingen. De middenvelder ging met zijn vader mee naar Engeland en wordt op zijn elfde op een schoolvoetbaltoernooi gescout door Manchester City. "De wedstrijden met City tegen rivaal Manchester United herinner ik mij nog goed. 'Deze pot moeten jullie winnen', kregen we te horen van de trainer. Dat deden we ook, meestal met grote cijfers," geeft Abid aan in gesprek met De Gelderlander.

In 2013 keert Abid terug naar Nederland, waar hij in Huissen gaat wonen. "Huissen is rustig en dat is goed voor mij. Mijn situatie in Engeland was niet stabiel. Als je profvoetballer wil worden, en dat wil ik, heb je een goede basis nodig," zegt hij over die periode, waar hij aansluit bij Vitesse. "Ik kon meetrainen en mocht direct blijven."

Dit seizoen volgde voor Abid echter een teleurstelling in Arnhem. "Ik kreeg te horen dat ik niet zeker meer was van mijn vaste positie. Terwijl ik juist graag als controlerende middenvelder speel," aldus de Abid. "Gelukkig toonde Ajax kort daarop belangstelling. Ik ben zo blij dat het rond is gekomen."




Tags

abid beerschot belgie engeland germinal huissen vitesse arnhem gelderlander gescout jeugdopleidingen nederland profvoetballer rivaal schoolvoetbaltoernooi verhuisden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal