Transparent
Inloggen
Sluiten

Marjan Olfers: 'Dit vergt een goede kennis van zaken, die sport te boven gaat'

5 juni 2018 07:24

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers aan dat het onverstandig is als de arbitragecommissie van de KNVB zich gaat buigen over de aansprakelijkheid van Abdelhak Nouri. "Zowel Ajax als Nouri zijn lid van de KNVB en in het contract staat dat geschillen tussen de twee voorgelegd moeten worden aan de arbitragecommissie," aldus Olfers. "Die commissie bestaat uit goedwillende juristen die sportsminded zijn en veel weten van bijvoorbeeld transferrechten."

Olfers gaat verder: "Maar het gaat hier om een heel ander soort zaak. Het gaat hier niet om transfers, maar om de aansprakelijkheid van onvoorstelbaar leed dat Nouri is aangedaan. Dat vergt een goede kennis van zaken, die sport te boven gaat. Via de arbitragecommissie is er bovendien geen mogelijkheid om in beroep te gaan. Dat vind ik ook belangrijk in deze zaak."




Tags

olfers arbitragecommissie marjan nouri aansprakelijkheid knvb aangedaan beroep buigen geschillen goedwillende hoogleraar onvoorstelbaar sportsminded voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.