Transparent
Inloggen
Sluiten

'Plannen voor vernieuwd WK voor clubteams voorlopig in de ijskast'

21 mei 2018 08:29

De plannen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om het WK voor clubteams uit te breiden naar 24 teams zijn voorlopig in de ijskast gezet, zo meldt The Sun. Reden hiervoor is dat de UEFA vooralsnog tegen de plannen is. De Europese voetbalbond heeft een verklaring ondertekend waarin het zegt niet akkoord te gaan met de huidige plannen omdat het 'een overhaaste beslissing is en er een gebrek is aan concrete informatie'.

Meerdere Europese topclubs waren wel akkoord gegaan met de plannen. Barcelona en Real Madrid waren direct akkoord, terwijl ook Manchester United haar goedkeuring gegeven had. Infantino heeft de clubs nu echter laten weten dat de plannen voorlopig van de tafel zijn. De voorzitter van de FIFA wil geen risico lopen nu er volgend jaar weer nieuwe verkiezingen voor het presidentschap van de FIFA zijn en hij al een slechte band heeft met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en enkele Afrikaanse voetbalbazen.

Voor Ajax komt deze beslissing vooralsnog ook slecht uit. Ajax zou één van de deelnemers zijn aan de eerste editie van het WK, die in 2021 gespeeld zou moeten worden. De club zou hierbij gegarandeerd een startpremie ontvangen van minstens 50 miljoen pond, omgerekend ruim 57 miljoen euro.
Tags

clubteams fifa ijskast infantino uefa aleksander barcelona ceferin editie gianni goedkeuring madrid overhaaste presidentschap startpremie sun verkiezingen voetbalbazen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson