Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Dubai onderuit tegen Al-Ahly

11 mei 2018 20:23

Ajax heeft de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. In Dubai ging de ploeg van Erik ten Hag met 1-0 onderuit tegen Al-Ahly, waardoor de Champions Golden Cup naar de kampioen van Egypte gaat. Vlak voor tijd viel het enige doelpunt van de wedstrijd.

De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Al-Ahly aanvoerder Hossam Ghaly en daar werd ook via een flinke show voor gezorgd. Dat zorgde er ook mede voor dat de wedstrijd ruim twintig minuten later begon dan gepland, terwijl de spelers al die tijd wel al klaar stonden op het veld.

In de eerste helft, waarin Perr Schuurs direct een basisplaats kreeg, vielen beide ploegen met name op door hun slordigheden. Zowel Ajax als Al-Ahly kreeg voldoende kansen om te scoren, maar er werd onzorgvuldig met de kansen om gegaan.

Direct na rust maakte ook Hassane Bandé zijn officieuze debuut bij Ajax als invaller voor Justin Kluivert. De tweede helft verliep grotendeels hetzelfde als de eerste helft. Ajax kreeg voldoende kansen, maar was niet zorgvuldig genoeg.

Dat was Al-Ahly uiteindelijk wel in de 83e minuut toen aanvaller Salah Mohsen de bal kreeg en die direct achter doelman Nortbert Alblas schoot. Ook in de resterende minuten wist Ajax niet te scoren, waardoor de winst naar de kampioen van Egypte ging.




Tags

ahly dubai egypte alblas bande ghaly hag hossam kluivert mohsen nortbert onzorgvuldig salah schuurs show slordigheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs godts gooijer henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat ofzo porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo transferbeleid