Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt uitgeroepen tot Talent van het Jaar door De Telegraaf

9 mei 2018 01:05

Matthijs de Ligt is door De Telegraaf uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De verdediger van Ajax zal de prijs officieel uitgereikt krijgen op het gala Voetballer van het Jaar, dat in oktober plaats zal vinden. De Ligt zal dan ook zijn Bronzen Schoen in ontvangst nemen.

De verdediger is ook erg blij met de prijs die hij zal krijgen. "Ik vind het een hele grote eer. Veel jongens die deze prijs wonnen werden internationale topvoetballers, wat natuurlijk ook mijn doel is. Daarnaast vind ik het een eer om straks mijn eigen Cruyff Court te hebben," geeft De Ligt aan. "De Cruyff Foundation doet namelijk erg goed werk. Kinderen met een beperking kunnen laten sporten vind ik heel belangrijk en een heel goed initiatief. Sport brengt mensen samen en daarin moet je geen onderscheid maken."

De Ligt gaat verder: "Van de 14 regels van Johan Cruijff vindt ik persoonlijkheid en samenwerken heel belangrijk want ik win nu een individuele prijs terwijl ik een teamsporter ben. In je eentje kun je vrij weinig. Je hebt altijd anderen nodig."

Namens de jury legt Jordi Cruijff uit waarom De Ligt is verkozen tot Talent van het Jaar. "In het voetbal, anders dan in het normale leven, is het een groot compliment als een 18-jarige er 10 jaar ouder uit ziet," geeft Cruijf aan. "Matthijs heeft bewezen er niet alleen snel te kunnen komen, maar ook overeind te blijven na de moeilijke momenten en daar snel van te leren. Matthijs wil elke dag beter worden en haalt op heel jonge leeftijd al een zeer constant niveau.




Tags

telegraaf cruyff eer beperking bronzen court cruijf gala jordi kinderen onderscheid ontvangst schoen teamsporter topvoetballers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz muziek pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton tsja verrips wereldtopper