Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Op dit moment is deze prijs het hoogtepunt van dit jaar'

8 mei 2018 07:02

In gesprek met De Telegraaf reageert Hakim Ziyech over zijn uitverkiezing als winnaar van de Gouden Schoen. "Op dit moment is deze prijs het hoogtepunt van dit jaar," aldus Ziyech. "Goud maakt veel goed. Maar er komt misschien nog meer moois..."

De middenvelder veroverde de prijs in een seizoen dat er in Amsterdam de nodige incidenten waren. "Hoe ik overeind bleef? Ik sluit me af van alles," zegt hij daarover. "Ik laat me niet gek maken en ga niet in de malaise mee. Ik heb gezorgd dat ik constant op een hoog niveau presteer en ik probeerde mijn teamgenoten mee te nemen."

Ziyech was binnen Ajax een van de leiders. "Ik ben een van de oudere spelers, samen met Lasse, ’Klaas’ en Nick. Je moet de boys gewoon op sleeptouw nemen," geeft de middenvelder aan. "Ze weten allemaal dat ze op elk moment dit seizoen bij mij terecht konden. Maar ik leer ze nog het meeste op het veld, niet in de kleedkamer."

Ook zaakwaarnemer Mustapha Nakhli is trots. "Ik moest naar een jeugdspeler gaan kijken die nummer 8 zou dragen. Ik stond ’s morgens om half negen langs het veld, maar ik had veel meer oog voor de jongen met nummer tien. Dat was pas een talent. Ongelooflijk slim in het veld," geeft Nakhli aan. "Nu zijn we zoveel jaren verder. Hij wil de beste worden en dan naar een topclub gaan. Het mooie aan Hakim is dat hij alles waarmaakt wat hij zegt"




Tags

ziyech nakhli goud jeugdspeler malaise morgens mustapha schoen telegraaf uitverkiezing waarmaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal