Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Het wordt heel lastig om Justin te behouden'

6 mei 2018 20:24

Tijdens Rondo op Ziggo Sport werd Edwin van der Sar onder meer gevraagd naar de situatie rondom Justin Kluivert. "Het wordt heel lastig om Justin te behouden inderdaad. Zijn zaakwaarnemer duwt hem naar de uitgang," gaf Van der Sar aan. "We hebben een aantal weken geleden een goed gesprek met Justin zelf gehad, waarbij hij zijn liefde voor Ajax betoogde. Wat hij wil, alles. Maar de gesprekken die we hebben met Marc Overmars en Jeroen Slop zijn al acht, negen maanden, misschien zelfs al een jaar, gaande om zijn contract open te breken en te verlengen."

Van der Sar ging verder: "Het ligt niet bij die jongen. Hij is een echte Ajacied en is groot geworden bij Ajax. Dit soort jongens willen de fans zien en willen we dolgraag bij Ajax houden. Alleen je hebt wel te maken met zaakwaarnemers. Uiteindelijk wil je je spelers het liefst zelf onder contract binden. Als dat niet lukt komen er andere opties. Na tien maanden zijn we er zelf ook wel klaar mee."

De algemeen directeur van Ajax gaf ook aan niet van plan te zijn mee te werken aan een transfer van Mathijs de Ligt. "Als wij 18, 19-jarige spelers gaan verkopen, geven we het verkeerde signaal. Het is bijna niet tegen te houden, maar 18, 19-jarige spelers gaan verkopen is niet de filosofie van Ajax," zei hij daarover. "Wij willen een zo sterk mogelijk elftal hebben. Daar heb je een aantal sterkhouders voor, een aantal spelers die belangrijk zijn voor je elftal. Ook voor de komende jaren en die moeten we behouden."

Van der Sar gaf aan welke spelers de komende jaren het geraamte van Ajax moeten vormen. "Afgelopen jaar heeft Marc Overmars met Mathijs verlengd, met Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Uiteindelijk moet je ze wel onder contract hebben om ze onderdeel van je elftal te laten zijn," gaf hij aan. "Mathijs is natuurlijk een fantastische speler. Uiteindelijk willen we een goed elftal hebben om kampioen te kunnen worden volgend jaar en Europees te kunnen presteren. Als we al onze talenten gaan verkopen, houden we geen elftal over. Het geloof in de club moet er ook zijn dat we ergens aan bouwen."




Tags

sar mathijs overmars beek betoogde duwt geraamte jong kluivert liefde rondo slop sterkhouders ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal